Επιτυχία σημείωσε το Γ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Γ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού το Σάββατο 18 Μαρτίου, 9:00 -13:00. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή.Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως είχε το συντονισμό του συνεδρίου και ιδιαίτερα την επικοινωνία με τις μαθητικές ομάδες και τους εκπαιδευτικούς.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/Βιολογίας/Γεωγραφίας της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσηςτου Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Το συνέδριο υποστηριζόταν επίσης από τους πιο κάτω συνεργαζόμενους φορείς:

  • Ερευνητική Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick
  • Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Βιολογική Εταιρεία Κύπρου
  • Σύνδεσμος Βιολόγων/Φυσιογνωστών - ΟΕΛΜΕΚ
  • CYMEPA – Φίλοι της Θάλασσας 

Στο συνέδριο 90 μαθητικές ομάδες πέραν των 70 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κύπρο παρουσίασαν τις περιβαλλοντικές εργασίες που σχεδίασαν και εκπόνησαν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 με μορφή επιστημονικής αφίσας και προφορικών ανακοινώσεων. Σε αυτές τις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 650 μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί.

Οι εργασίες εντάσσονταν σε 13 θεματικές ενότητες: Αειφόρος τρόπος διαβίωσης, Απορρίμματα, Αστική Ανάπτυξη, Βιοποικιλότητα, Δάσος, Ενέργεια, Κλιματική Αλλαγή, Μέσα μεταφοράς, Νερό, Παραγωγή και Κατανάλωση, Περιβάλλον και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Υγεία, Φτώχεια.

Στο μέσο του συνεδρίου οι εκατοντάδες των συμμετεχόντων φώναξαν το σύνθημα του συνεδρίου «Ο πλανήτης είναι στα χέρια μας» αγκαλιάζοντας μια τεράστια υδρόγειο σφαίρα.

Με το τέλος του συνεδρίου όλοι έφευγαν με συναίσθηση ατομικής και συλλογικής ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










123