Erasmus+:Πρόσκληση νια υποβολή αιτήσεων νια συμμετοχή σε Σεμινάρια Επαφών TCA


Διευθυντές/ Διευθύντριες Σχολείων Δημοτικής, Μέσης και

Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Πρόσκληση νια υποβολή αιτήσεων νια συμμετοχή σε Σεμινάρια Επαφών (Transnational Cooperation Activities-TCA) στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης ανακοινώνει πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή σε Σεμινάρια Επαφών που διοργανώνονται από τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες για την διαχείριση του προγράμματος Erasmus+, με στόχο την εξεύρεση εταίρων και την προετοιμασία συνεργασιών για τις οποίες θα υποβληθούν αιτήσεις στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 2 - Στρατηγικές Συμπράξεις.

Στα σεμινάρια αυτά εκπρόσωποι από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα/οργανισμούς έχουν την ευκαιρία να βρουν επί τόπου εταίρους για μια μελλοντική συνεργασία και να συζητήσουν το θέμα και άλλες παραμέτρους της συνεργασίας τους.

Τα Σεμινάρια επαφών για τα οποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση είναι τα ακολούθα:

*  Τίτλος: "Enhancing Digital Competences in Education and Training"

19-22 Σεπτεμβρίου 2018, Ταλίν-Εσθονία (Διαθέσιμες Θέσεις: 1) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: 07.09.2018

*  Τίτλος: "Inclusive education - a road to social inclusion"

19-14 Σεπτεμβρίου 2018, Μπρατισλάβα-Σλοβακία (Διαθέσιμες Θέσεις: 1) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: 07.09.2018

*  Τίτλος: "Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships"

18-21 Οκτωβρίου 2018, Freiburg-Γερμανία (Διαθέσιμες Θέσεις: 1) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: 07.09.2018

*  Τίτλος: "Participating and Learning Child"

07-10 Οκτωβρίου 2018, Tampere -Φινλανδία (Διαθέσιμες Θέσεις: 2) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: 12.09.2018

*   Τίτλος: "Cross-sectorial approaches to literacy for young migrants and their families"

22-24 Οκτωβρίου 2018, Liege-Βέλγιο (Διαθέσιμες Θέσεις: 1) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: 12.09.2018

*   Τίτλος: "Social inclusion- equal opportunities"

1ο Τετράμηνο 2019, Ολλανδία (Διαθέσιμες Θέσεις: 1) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: Ανοικτή

*   Τίτλος: "Social inclusion for early school leaving and drop-out"

1ο Τετράμηνο 2019, Ελλάδα (Διαθέσιμες Θέσεις: 2) Προθεσμία Υποβολής αίτησης: Ανοικτή

Πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://erasmusplus.cy/tcallp

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2MCKLyo σύμφωνα με την προθεσμία του κάθε σεμιναρίου ξεχωριστά. Εκπρόθεσμες δηλώσεις θα θεωρούνται μη επιλέξιμες.

Tα Σεμινάρια Επαφών απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς που προτίθενται να υλοποιήσουν Σχέδια Erasmus+ σε συνεργασία με συναδέλφους του σχολείου τους και άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων.

Η γλώσσα διεξαγωγής των πιο πάνω Σεμιναρίων/ Ευρωπαϊκών Εργαστηρίων είναι η Αγγλική. Οι βασικοί στόχοι των Σεμιναρίων Επαφών Erasmus+ είναι:

  1. Να αναπτύξουν δίκτυα συνεργασίας με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για υποβολή σχεδίων στα πλαίσια της Βασικής Δράσης 2 του προγράμματος Erasmus+ .
  2. Να δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή συνεργασία
  3. Να γνωστοποιήσουν στους συμμετέχοντες τις δυνατότητες που προσφέρει η Βασική Δράση 2 του προγράμματος Erasmus+ σε εκπαιδευτικούς και σχολεία.

Επιχορήγηση

Η επιχορήγηση που παρέχεται από το ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης καλύπτει:

-   Τα τέλη συμμετοχής του Εργαστηρίου/Σεμιναρίου (συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα διαμονής και διατροφής για τις ημέρες που διεξάγεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα)

-   Επίδομα διαβίωσης για μια επιπλέον ημέρα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο ο υποψήφιος να μεταβεί μια ημέρα νωρίτερα ή να επιστρέψει μια ημέρα αργότερα στον/από τον τόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου

-   Έξοδα ταξιδίου (Αεροπορικό εισιτήριο και έξοδα μετάβασης από και προς τα αεροδρόμια)

Οι πίνακες με τα ανώτατα ποσά για τα έξοδα ταξιδίου, καθώς επίσης και για τα επιδόματα διαβίωσης είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης: http://erasmusplus.cy/tcallp

Διαδικασία συμμετοχής:

  1.  Οι δηλώσεις συμμετοχής αξιολογούνται βάσει της προηγούμενης συμμετοχής των ενδιαφερομένων και των οργανισμών τους στο Πρόγραμμα. Δίνεται προτεραιότητα σε νεοεισερχόμενους στο Πρόγραμμα.
  2.   Αφού γίνει η επιλογή, ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο τα άτομα που επιλέγονται για συμμετοχή όσο και τα άτομα που δεν εγκρίνονται.
  3.  Τα εγκεκριμένα άτομα λαμβάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επίσημη επιστολή για την έγκρισή τους, πάνω στην οποία αναγράφονται και τα ποσά τα οποία διατίθενται για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο σεμινάριο.
  4.  Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν γραπτώς κατά πόσο αποδέχονται την επιχορήγηση. Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  5.  Μετά την επίσημη αποδοχή της επιχορήγησης, αποστέλλεται στους εγκριθέντες η Συμφωνία Επιχορήγησης που υπογράφεται μεταξύ αυτών, του Οργανισμού τους (εφόσον καλείται να υπογράψει και ο νόμιμος εκπρόσωπος του οργανισμού τους) και του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης.
  6.  Εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση της συμμετοχής στο Σεμινάριο Επαφών, ο κάθε συμμετέχοντας καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει στο ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης την Τελική Έκθεση η οποία θα είναι και το αίτημά του για πληρωμή του υπόλοιπου ποσού, εφόσον αυτό υφίσταται.

Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι:

  1. Οι υποψήφιοι πρέπει να διδάσκουν στη βαθμίδα εκπαίδευσης και τη συγκεκριμένη ειδικότητα στην οποία απευθύνεται το συγκεκριμένο Σεμινάριο Επαφών (όπου αυτό εφαρμόζεται).
  2. Πολύ καλή γνώση της γλώσσας στην οποία θα διεξαχθεί το Σεμινάριο Επαφών.
  3. Πολύ καλή γνώση των Word, Excel, PowerPoint και των εφαρμογών του Διαδικτύου (αναζήτηση πληροφοριών, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).
  4. Κάθε εκπαιδευτικός δικαιούται να δηλώσει πάνω από μία επιλογή από τα σεμινάρια της παρούσας πρόσκλησης.
  5. Θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που δεν έχουν επιχορηγηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε σεμινάριο επαφών Erasmus+ στο εξωτερικό.
  6.  Θα δοθεί προτεραιότητα σε σχολεία τα οποία δεν έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στη Βασική Δράση 2 του προγράμματος Erasmus+
  7.  Θα ληφθεί υπόψη η επαρχία/βαθμίδα στην οποία οι υποψήφιοι απασχολούνται, ούτως ώστε να υπάρχει ισόρροπη εκπροσώπηση στα σεμινάρια επαφών Erasmus+ όλων των επαρχιών/βαθμίδων στα πλαίσια της παρούσας πρόσκλησης.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψήφιων που πληρούν τα κριτήρια είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, θα γίνει κλήρωση.

O συγκεντρωτικός κατάλογος των σχολείων που θα εκπροσωπηθούν σε κάθε σεμινάριο θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα: http://erasmusplus.cv/tcallp μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22448889/22448888.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










416