Έρευνα για τα δίδακτρα διέταξε ο υπουργός Παιδείας


Ο κ. Δημητρίου είπε ότι έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας να μελετήσει τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν είχε παραβιαστεί όντως το διάταγμα με το οποίο επιβλήθηκε πλαφόν στις αυξήσεις των διδάκτρων.Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι η έρευνα θα τελειώσει σε λίγες μέρες.
Σημειώνεται με τη διεξαγωγή της έρευνας ο υπουργός Παιδείας θα είναι σε θέση να απαντήσει και στην ερώτηση που κατέθεσε στις 26 Ιουλίου στη Βουλή, η βουλευτής του ΔΗΚΟ και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Αθηνά Κυριακίδου, με την οποία ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά πόσο υπάρχει παραβίαση του διατάγματος και πω προτίθεται να δράσει το αρμόδιο Υπουργείο σε περίπτωση που διαφανεί πως υπάρχει παραβίαση του διατάγματος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ

Ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ κ. Γιάγκος Ζήνωνος μας ανέφερε πως «η ΠΟΦΕΝ διεξάγει σχετική έρευνα την οποία θα καταθέσει στον Υπουργό», Συνεχιίζοντας είπε ότι  «εάν αποδειχτεί πως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν παραβιάσει το διάταγμα, έχουν δηλαδή προχωρήσει σε αυξήσεις στα δίδακτρα πέραν του ποσοστού που ορίζεται στο διάταγμα, τότε ο Υπουργός και το Υπουργικό Συμβούλιο, θα πρέπει να ζητήσουν από τα πανεπιστήμια να επαναφέρουν τα δίδακτρά τους στα επιτρεπόμενα όρια και  να λάβουν αυστηρά και παραδειγματικά μέτρα ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες συμπεριφορές».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










257