ΕΤΕΚ: «Προσοχή όταν επιλέγετε σπουδές σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης


Η ανακοίνωση του ΕΤΕΚ εκδίδεται με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και διαφημίσεις κυπριακών πανεπιστημίων αλλά και πανεπιστημίων του εξωτερικού, που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στη Μηχανική σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο ή άλλως πως. Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου είναι ο αρμόδιος φορέας που αποφασίζει σχετικά με την αναγνώριση τίτλων σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής Επιστήμης.

Με βάση τη νομοθεσία, και νοουμένου ότι τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής που προσφέρονται τυγχάνουν πρώτα της σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, το ΕΤΕΚ προχωρεί στην αξιολόγηση των εν λόγω προγραμμάτων σπουδών σε σχέση με την επάρκεια του περιεχομένου τους για σκοπούς άσκησης του επαγγέλματος.

Το ΕΤΕΚ καλεί τους υποψήφιους φοιτητές που προτίθενται να επιλέξουν προγράμματα σπουδών σε κλάδους της Μηχανικής, αν έχουν οποιεσδήποτε απορίες να επικοινωνήσουν με το ΕΤΕΚ στο τηλέφωνο 22877644 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του στη διεύθυνση www.etek.org.cy, όπου είναι αναρτημένοι όλοι οι κατάλογοι με τους εγκεκριμένους κλάδους κυπριακών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, κάθε πρόσωπο δικαιούται να εγγραφεί μέλος του Επιμελητηρίου μόνο αν κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα πανεπιστημίου σε κλάδο της Μηχανικής Επιστήμης, το οποίο να του επιτρέπει να ασκεί επάγγελμα στη χώρα που αποκτήθηκε και να είναι αναγνωρισμένο από το Επιμελητήριο. Οι κλάδοι σπουδών που ρυθμίζονται από το ΕΤΕΚ είναι αυτοί της Αρχιτεκτονικής, Πολιτικής Μηχανικής, Μηχανολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρολογικής Μηχανικής, Ηλεκτρονικής Μηχανικής περιλαμβανομένης της Μηχανικής της Πληροφορικής, Χημικής Μηχανικής, Μηχανικής Μεταλλείων και Γεωλογίας, Αγρονομικής-Τοπογραφικής Μηχανικής, Επιμέτρησης και Εκτίμησης Γης και Πολεοδομίας-Χωροταξίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176