Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Επικύρωση της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης στην Κύπρο


    Διοργανώθηκε χθες Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 από το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία συνέδριομε θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Επικύρωση της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης στην Κύπρο: Παρουσίαση και Διαβούλευση». Το Συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Θέσπιση μηχανισμών επικύρωσης της μη τυπικής και άτυπης μάθησης» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μέσω του συγκεκριμένου Έργου καταβάλλεται προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες, αλλά και ικανοποίηση σύγχρονων κοινωνικών αναγκών που υποβάλλουν την επικύρωση της μάθησης που αποκτήθηκε σε διάφορα πλαίσια.

Το Έργο ανταποκρίνεται στη Σύσταση του Συμβούλιου της ΕΕ της 20ής Δεκεμβρίου 2012, που υιοθετήθηκε επί κυπριακής προεδρίας, με την οποία τα Κράτη Μέλη της ΕΕ κλήθηκαν μέχρι το 2018 να υιοθετήσουν μηχανισμούς επικύρωσης της μη τυπικής και άτυπης μάθησης.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε το προτεινόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την επικύρωση της μη τυπικής και άτυπης μάθησης που διαμορφώθηκε από ανάδοχο φορέα με βάση τη χαρτογράφηση αναγκών που έγινε σε προηγούμενο στάδιο του έργου. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι Υπουργείων, κοινωνικών εταίρων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες και δόθηκε η ευκαιρία για παραγωγική συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι καταθέσαν τις απόψεις τους που θα  αξιοποιηθούν για την οριστικοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, όταν πάρει την τελική του μορφή, θα προωθηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.  «Είναι φανερό ότι η επιτυχία της όλης προσπάθειας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών, οπότε όλες οι απόψεις και εισηγήσεις είναι ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες», ανάφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης στον χαιρετισμό του. 

Η διαβούλευση επί του προτεινόμενου Εθνικού Σχεδίου Δράσης θα συνεχιστεί μέχρι τις 29 Μαΐου 2018. Το κείμενο της διαβούλευσης είναι αναρτημένο στον σύνδεσμο: http://www.moec.gov.cy/eiao/el/drastiriotites/imerides_seminaria_synedria/2018/2018_protasi_ehtnikou_sd_diavoulefsi.pdf

Απόψεις και εισηγήσεις θα γίνονται δεκτές στο daliferi@eeogroup.gr




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144