Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Κορυφαίο γεγονός η κάθοδος Πρυτάνεων ελληνικών πανεπιστημίων


Κορυφαίο γεγονός για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της Κύπρου και σημαντικό  «ακαδημαϊκό γεγονός» χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την κάθοδο Πρυτάνεων κορυφαίων ελληνικών πανεπιστημίων στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Για πρώτη φορά συμμετείχαν Πρυτάνεις από την Ελλάδα στην ημερίδα που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με αντικείμενο «Κρίση – Παιδεία – Εργασία».

Σε αυτή τη δημόσια συζήτηση, ακαδημαϊκές προσωπικότητες κατέθεσαν όχι μόνο τους προβληματισμούς αλλά την προοπτική και τις δυνατότητες που μπορεί να δώσει η ενίσχυση της παιδείας σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Οι Πρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων – ο Γιάννης Μυλόπουλος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ρέμελης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ο Πάρις Τσιάρτας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Κώστας Μασσέλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας – μαζί με τον αντιπρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Γουλιάμο,είχαν ένα ζωντανό όσο και γόνιμο διάλογο για όλες τις επιπτώσεις και τα παράγωγα της κρίσης στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της εργασίας. Οι συνομιλητές διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η εξέλιξη της κρίσης θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος και, συνάμα, διατύπωσαν εναλλακτικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Οι Πρυτάνεις έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα για το ρόλο που διαδραματίζει το πανεπιστήμιο ως θεσμός αξιών, ως οργανικό κομμάτι της κοινωνίας αλλά και ως μοχλός καινοτομίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Στην ημερίδα συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος καθώς και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδας καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρύτανης Α. Ορφανίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Χατζηκυπριανού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157