ΦΕΠΑΝ: Έντονη ανησυχία για δηλώσεις του βουλευτή ΔΗΣΥ Μάριου Μαυρίδη


Η Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Κύπρου, με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της καθώς και τον προοβληματισμό της για τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή ΔΗΣΥ κ. Μάριου Μαυρίδη σχετικά με την παιδεία.

Αναφέρει η ΦΕΠΑΝ:

 «Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη «Η δωρεάν παιδεία είναι λάθος, διότι αν δεν πληρώνεις δεν θεωρείς τη μόρφωση ως επένδυση αλλά ως ένα κοινωνικό αγαθό».

Για να είμαστε ειλικρινείς η πιο πάνω δήλωση δεν μας προξένησε και ιδιαίτερη εντύπωση αφού δεν απέχει καθόλου από την όλη πολιτική φιλοσοφία του ΔΗΣΥ.  Η πιο πάνω δήλωση είναι μια καθαρά νεοφιλελεύθερη πολιτική προσέγγιση, όπου απαγορεύει από το κράτος να παρέχει υπηρεσίες  και κοινωνικά αγαθά στους πολίτες του.

Για εμάς τους φοιτητές η Παιδεία αποτελεί δικαίωμα και όχι προνόμιο για τους λίγους.  Η Παιδεία σημαίνει πολιτισμός και δημοκρατία καθώς και την εγγύηση για την ύπαρξη του κράτους μας.

Η ΦΕΠΑΝ. συνεπέστατη στον αγώνα της για δωρεάν δημόσια δημοκρατική παιδεία δηλώνει παρούσα στον αγώνα για προστασία αυτού του ιερού δικαιώματος που λέγεται δωρεάν παιδεία.

Καλούμε  τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθούν δημόσια και να ξεκαθαρίσουν αν υπάρχει πρόθεση για εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια Πανεπιστήμια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










111