Φοιτητές του Παν. Κύπρου προκρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας στο Λουξεμβούργο


Στον τελικό Διεθνή Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας, που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό κέντρο New Kirchberg, στο Λουξεμβούργο, στις 19 και 20 Μαΐου 2015  θα συμμετάσχουν φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόκειται για τη μοναδική κυπριακή συμμετοχή, η ομάδα τις οποίας θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 17 άλλες χώρες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέβαλαν τις ιδέες τους πέραν των 60 χωρών, ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου πέρασε στον τελικό καταθέτοντας πρόταση συγκεκριμένου έργου (project).  Όλα τα προτεινόμενα έργα όφειλαν να παρουσιάσουν μια απλή λύση (teaser slideshow), ψηφιακής προσέγγισης (diruptive digital approach) σε ένα πρόβλημα δημοσίου ενδιαφέροντος, κατ’ επιλογή από 10 στόχους του διαγωνισμού, που αφορούν στην εκπαίδευση, την κοινωνία, το περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, την έρευνα, την κινητικότητα, την ενέργεια, την περίθαλψη, κ.λπ.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εμπειρία και ευκαιρία, καθώς οι ομάδες που θα συμμετάσχουν και έχουν ήδη προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν την πρότασή τους σε διεθνή επιτροπή κριτών, διεκδικώντας χρηματικά και άλλα έπαθλα.

Επιπλέον, τα μέλη των ομάδων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις του διεθνούς συνεδρίου ICT Spring Europe (http://www.ictspring.com) που πραγματοποιείται παράλληλα τις ίδιες μέρες στο Λουξεμβούργο και στο οποίο αναμένονται περίπου 4.000 οργανισμοί/επιχειρήσεις και start-ups που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή καινοτομία και μάρκετινγκ, καθώς και επενδυτές από 62 περίπου χώρες.

Χορηγοί αυτής της σημαντικής διάκρισης και εκπροσώπησης της Κύπρου στο Διεθνή Διαγωνισμό “Morpheus Cup” είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου καθώς και το Υπουργείο Ενέργειας, Eμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










159