Φοιτητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μαζί με τον Μπιλ Κλίντον στο Σεντ Λούις


Ο φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, επιλέγηκε και παρέστη στο 6ο Ετήσιο Clinton Global Initiative University (CGI U) στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις που έλαβε χώρα από τις 5 έως τις 7  Απριλίου. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου έχει επιδείξει αξιοσημείωτη κοινωνική δράση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων φοιτητών του μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δημιούργησε το Clinton Global Initiative University το 2007 προς όφελος της επόμενης γενιάς των ηγετών. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Laureate είναι χορηγός αριστούχων φοιτητών για να μπορέσουν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν από κοντά τη διεθνούς κύρους ετήσια εκδήλωση. Φέτος, πέραν των 1.000 φοιτητών από 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και περισσότερες από 75 χώρες συμμετείχαν στο CGI U. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους επιχειρηματίες  καθώς και αμερικανούς κρατικούς αξιωματούχους. Παρακολούθησαν συνεδριάσεις οι οποίες επικεντρώνονταν σε θέματα, όπως η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η καταπολέμηση της φτώχειας και η δημόσια υγεία. Τέτοιου είδους ευκαιρίες δίνει μόνο η Laureate και αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των φοιτητών της.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ήταν ένας από τους τρεις φοιτητές που επέλεξε η Laureate για να παρακολουθήσουν το 6ο Ετήσιο Clinton Global Initiative  University. Ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Laureate Education, Inc. DouglasL. Becker ανέφερε: «Με εντυπωσιάζει το εμπνευσμένο και καινοτόμο έργο των φοιτητών της Laureate–και οι τρεις που μετείχαν στο CGI U δεν αποτελούν εξαίρεση. Κάθε χρόνο, οι φοιτητές μας αρπάζουν την ευκαιρία που τους δίνεται να συμμετέχουν στο CGI U και πάντα επιστρέφουν στα πανεπιστήμιά τους με νέες ιδέες, ισχυρές διασυνδέσεις και με την βεβαιότητα ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια θετική επίδραση στις κοινωνίες τους». Κάθε φοιτητής της Laureate αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας μια συγκεκριμένη δράση, μετρήσιμη, χειροπιαστή, πρωτοβουλία που θα δημιουργήσει μια θετική συνεισφορά στην κοινωνία. Οι δράσεις που ανέλαβαν φέτος οι τρεις φοιτητές της Laureateεπικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην αύξηση του ποσοστού των νέων που έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε τομείς που αφορούν την κρίση ανεργίας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, ο φοιτητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου δήλωσε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία και η συνάφεια με επιστήμονες και πολιτειακούς άρχοντες έδωσε την ευκαιρία σε μένα αλλά και στους υπόλοιπους νέους να έρθουμε σε επαφή με υψηλού επιπέδου ιδέες γύρω από το μέλλον του πλανήτη μας. Οι νέοι άνθρωποι έχουν καθήκον να αποτελέσουν μέρος της λύσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστώ μαζί με τους συμφοιτητές μου αλλά και όλους όσοι είναι πρόθυμοι να συνεισφέρουν στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται αυτό τον καιρό στην πατρίδα μας για έξοδο από την κρίση».

LAUREATEINTERNATIONALUNIVERSITIES

ΗLaureate International Universities έχει καθιερωθεί παγκοσμίως στην ανωτάτου επιπέδου εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Στο δίκτυο της Laureate μετέχουν πέραν των 65 Πανεπιστημίων, με περισσότερους από 750,000 φοιτητές, σε 29 χώρες που εκτείνονται από τη βόρειο Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, τη βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Τα πανεπιστήμια της Laureate προσφέρουν εκατοντάδες προπτυχιακά, μεταπτυχιακά προγράμματα και δοκτοράτασε τομείς όπως είναι η αρχιτεκτονική, η τέχνη, οι επιχειρήσεις, το σχέδιο, η εκπαίδευση, η μηχανική, η υγεία, τα ξενοδοχειακά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα νομικά και η ιατρική.

Στη φωτογραφία ο φοιτητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου  στα αριστερά του πρώην Αμερινακανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178