Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου στο μεγαλύτερο συνέδριο ψηφιακής καινοτομίας στην ΕΕ


 Η Αθανασία Κωνσταντίνου, τριτοετής φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Σύγχρονων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου στo συνέδριο ICT 2013 «Create Connect, Grow», στο Vilnius της Λιθουανίας από τις 6 μέχρι τις 8 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ΙCT (Information & Communication Technologies) γεγονός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 5,000. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Λιθουανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Η Αθανασία επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Connect (DG Connect) για να συμμετέχει ως ICT Student Ambassador – Session Reporter. Η Αθανασία ανέλαβε τη δημοσιογραφική κάλυψη δυο μεγάλων ευρωπαϊκών συνεδρίων σχετικά με τη χάραξη πολιτικών για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης 2050 και τις κοινωνικές προκλήσεις.

Τα άρθρα της δημοσιεύθηκαν στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Η Αθανασία επιλέγηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ΙCT Αmbassador λόγω της  ενεργούς  εμπλοκής της  στα ευρωπαϊκά προγράμματα νεολαίας και της εμπειρίας της στη διαδικτυακή δημοσιογραφία. 

Η ίδια δήλωσε για τη συμμετοχή της στο συνέδριο: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω σημαντικές προσωπικότητες όπως την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΝeelieKroes και να συνομιλήσω με το Γενικό Διευθυντή του DGConnect ,RobertMadelin  θέτοντας του τα ερωτήματα μου σχετικά με το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης, καθώς και τις ευκαιρίες εργοδότησης που προσφέρουν οι ICT τομείς για τους νέους σήμερα. Εκτός αυτού, η συναναστροφή μου στο συνέδριο με νεαρούς επιστήμονες μου έδωσε κίνητρα και νέες ιδέες. Θα συνεργαστούμε και μελλοντικά για νέες ψηφιακές καινοτομίες».

Η Αθανασία Κωνσταντίνου συμμετείχε επίσης τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Νεολαίας στη Λιθουανία εκπροσωπώντας το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και στο Συνέδριο ΕUCareers2013 στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










127