Φωτιές άναψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ για την ώρα των εκπαιδευτικών. Αντίδραση Άντρου Καυκαλιά


Φωτιές στις τάξεις των εκπαιδευτικών άναψε η χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή, ο οποίος ανέφερε ότι ίσως να ήταν λάθος η διευθέτηση που έγινε για να μην αυξηθούν κατά μια οι διδακτικές περίοδοι των εκπαιδευτικών.

Ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ:

«Δεν είμαστε αποτελεσματικοί όταν δαπανούμε τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΑΕΠ στην Ευρώπη χωρίς να έχουμε το αντίστοιχο ψηλό αποτέλεσμα, αλλά φτωχά αποτελέσματα. Από την ποιότητα των αποτελεσμάτων κρινόμαστε όλοι. Δεν ευθύνονται μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.  Ίσως ήταν λάθος που αλλάξαμε την πρόνοια για να αφαιρέσουμε την πρόσθετη ώρα διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στα παιδιά μας την πιο σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση».

       Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς σχολιάζοντας την πιο πάνω αναφορά του κ. Νεοφύτου ανέφερε στη Βουλή:

«Επιτρέψτε μου πρώτα να κάνω δύο σχόλια σε σχέση με τα όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην ομιλία του και σχετίζονται με τα θέματα παιδείας. Είναι λάθος είπε ο κ. Νεοφύτου που δεν δεχτήκαμε την αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών. Ο Υπουργός Παιδείας να θυμίσω, δήλωσε κατ’ επανάληψη ότι έδωσε μάχες για να αποτραπεί κάτι τέτοιο και κατάφερε να πείσει την Τρόικα. Δεν έχει όμως απ ότι φαίνεται πείσει τους τροικανότερους   της Τρόικα. Επί της ουσίας μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και προσθήκη εκατοντάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών στο μακρύ κατάλογο της ανεργίας.

Στιγμάτισε επίσης το γεγονός  ότι ενώ ξοδεύουμε πολλά στην Παιδεία δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να συμφωνήσω σ’ αυτό και να σημειώσω ότι η απάντηση δίνεται μέσα από τις ριζοσπαστικές αλλαγές που τροχοδρομήθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα με την εφαρμογή της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Μην παγώσετε κ. Νεοφύτου αυτή τη διαδικασία και αφήστε την να προχωρήσει».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147