Φωτογραφική Έκθεση « Η Κύπρος: στο γύρισμα του 20ού αιώνα»


Το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και η Ιστορική Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος σας προσκαλούν στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Κύπρος: στο γύρισμα του 20ού αιώνα». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 στις 8.μ.μ.

Η φωτογραφική αυτή έκθεση διοργανώθηκε από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην παλιά Βουλή, τον Ιούλιο του 2014, για να τιμήσει την Κύπρο με την ευκαιρία της 40ης επετείου της τουρκικής εισβολής.

Σήμερα, η έκθεση παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, στη Λευκωσία και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις της Κύπρου. Πρόκειται για 88 φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη μεγάλη «Κυπριακή Έκθεση», στο Ζάππειο το 1901 με κύριο στόχο τη σύσφιξη των δεσμών της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται η καθημερινή ζωή, οι φορεσιές, οι χοροί, οι ασχολίες, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων του νησιού κατά τις πρώτες δεκαετίες της Αγγλοκρατίας (τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα). Επίσης, απεικονίζονται τοπία, πρόσωπα ανώνυμων Κυπρίων των πόλεων ή της υπαίθρου, μνημεία και αρχαιότητες από όλη την Κύπρο. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις συλλογές γνωστών φωτογράφων της εποχής. Εκτός από τις πρωτόπυπες λεζάντες που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση του 1901 δίνονται επιπρόσθετα νέες λεζάντες με περισσότερες ή και διορθωμένες πληροφορίες.

Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλη έκδοση, που περιλαμβάνει τις φωτογραφίες της έκθεσης με συνοδευτικά κείμενα στα ελληνικά και η οποία θα πωλείται στην Αγορά, το πωλητήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν δύο διαλέξεις. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2014

Ώρες επισκέψεων έκθεσης: Δευτέρα – Κυριακή, 10:00 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Για πληροφορίες: 22 128157

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Λευκωσία, 30 Σεπτεμβρίου 2014

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










89