ΦΠΚ Πρωτοπορία: Φοιτητικό και Μαθητικό Κίνημα θα διαδηλώσουμε στο οδόφραγμα, με ή χωρίς αστυνομία


«Πληροφορηθήκαμε σήμερα, από τις αρχές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Στροβόλου, την αδυναμία τους να αστυνομεύσουν την αντικατοχική εκδήλωση φοιτητών και μαθητών την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ημέρα ανακήρυξης του εκτρώματος των κατεχομένων, σε «κράτος». Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία, κινούμενη στα πλαίσια που θέλουν τη νεολαία να θυμάται και να αγωνίζεται, καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διενέργεια των αντικατοχικών εκδηλώσεων, η οποία στηρίχθηκε πλειοψηφικά (πλην της Προοδευτικής) και υιοθετήθηκε και από την ΠΣΕΜ.

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τα οδοφράγματα, ελέω συνομιλιών και ως ένδειξη καλής διάθεσης, συνυπολογίζοντας το δραματικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το Κυπριακό, ήρθε η ώρα, η νεολαία να διατρανώσει ξανά, στο οδόφραγμα της ντροπής, τη θέληση της για απελευθέρωση. Τη θέληση της να αγωνιστεί και να μην συμβιβαστεί με τη συνεχιζόμενη κατοχή. Ορίστηκε λοιπόν, όπως η εκδήλωση διαμαρτυρίας διεξαχθεί στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού, διασφαλίζοντας μάλιστα το σωστό περιεχόμενο, του αγώνα για επιστροφή.

Με έκπληξη σήμερα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της αστυνομίας, «με εντολές άνωθεν», όπως λέχθηκε, για τη μη αστυνόμευση της εκδήλωσης, παρά μόνο αν αυτή διεξαχθεί μακριά από το οδόφραγμα.  Η εκβιαστική αυτή πράξη των αστυνομικών αρχών, μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει. Από πότε οι αρχές της αστυνομίας μπορούν ετσιθελικά να ακυρώνουν συλλογικές αποφάσεις σωμάτων που καμία σχέση δεν έχουν μαζί τους; Είναι η Αστυνομική διεύθυνση Στροβόλου ή το «άνωθεν σώμα» που επικαλέστηκε, αρμόδιοι να καθορίσουν το ύφος του αντικατοχικού αγώνα; Μήπως εκτός από το χώρο θέλουν να μας επιβάλουν και τα συνθήματα; Γιατί η ρητορική που χρησιμοποίησαν είναι παραλλαγή τον όσων ακούστηκαν από όσους διαφωνούσαν με την επιλογή του χώρου στη συνεδρία της ΠΟΦΕΝ; Ποίοι θα φέρουν την ευθύνη σε τυχόν μη αστυνόμευση της εκδήλωσης; Ξανά κανένας;

Δεν επικαλούμαστε το δικαίωμα μας να διαδηλώσουμε όπου κρίνουμε σωστό, αλλά το καθήκον μας να βρεθούμε ξανά, στην πρώτη γραμμή. Εκεί που η νέα γενιά μπορεί να φωνάξει ξανά, κατά όλων όσων εγκλημάτησαν και ασέλγησαν έναντι της αιμάζουσας πατρίδας μας. Δεν αναζητούμε τίποτα άλλο από το δικαίωμα μας να μην ξεχάσουμε ώσπου να σταθούμε ξανά στη γη που μας γέννησε, στη γη των προγόνων μας. Στις 15 Νοεμβρίου το Φοιτητικό και το Μαθητικό κίνημα θα διαδηλώνει απέναντι από το εμετικό οδόφραγμα της ντροπής. Με ή χωρίς αστυνομία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135