ΦΠΚ Πρωτοπορία: Φτωχότερη η Κύπρος. Έφυγε ο Γλαύκος Κληρίδης


Η ΦΠΚ Πρωτοπορία,  με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πορεία και το έργο του Γλαύκου Κληρίδη και παραθέτει σειρά αποφάσεων που έλαβε για να τιμήσει τη μνήμη του.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσεις στο χαρτί τα συναισθήματα των στιγμών και το μεγαλείο της προσωπικότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Πώς θα μπορούσες εξάλλου την ίδια στιγμή που με πόνο ψυχής και θλίψης, γεμίζεις τις γραμμές, να εκφράσεις την παράλληλη περηφάνια και την απέραντη ευγνωμοσύνη σου, λες και πρόκειται για γιορτή; Πώς θα μπορούσες την ίδια στιγμή που φτωχότερος αποχαιρετάς τον ιδρυτή, το μεγάλο Έλληνα Άνθρωπο και Πολιτικό Γλαύκο Κληρίδη, να περιγράψεις το πόσο πλούσιος νιώθεις ήδη, μέσα από τη λαμπρή παρακαταθήκη που ήδη σου έχει κληροδοτήσει;

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, οι αρχές και οι αξίες που αφήνει πίσω του, τα οράματα και οι νουθεσίες του, αποτελούν για εμάς αταλάντευτο φάρο τιμής. Με πλήρη συναίσθηση του χρέους μας, κλίνουμε ευλαβικά το κεφάλι, στο θεμελιωτή της σύγχρονης ιστορίας μας, υποσχόμενοι πιστά να ακολουθήσουμε το δρόμο που αυτός χάραξε, περήφανοι για αυτόν και τις καταβολές μας. Παράλληλα ωστόσο, τιμώντας τη μνήμη του, δεν επιθυμούμε να σταθούμε αποκλειστικά στο τι για μας, τα «παιδιά» του, όπως μας αποκαλούσε, αποτελεί το κεφάλαιο Γλαύκος Κληρίδης.

Είναι η ώρα, που η παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το αδαμάντινο πολιτικό ήθος και η μοναδική πολιτική φιλοσοφία του, η αταλάντευτη του αγάπη προς την πατρίδα και το πάθος του για την ελευθερία θα πρέπει να μεταφερθεί σε ολόκληρη την οικουμένη. Με αυτό τον τρόπο οι πανανθρώπινες αξίες που ο ίδιος πρέσβευε πιστά, θα μείνουν για πάντα ζωντανές, κρατώντας κοντά μας, άσβεστη τη μνήμη του, που ως κύκνειο άσμα θα προσθέσει για τελευταία, αλλά παντοτινή φορά, σε ότι ο ίδιος υπηρέτησε.

 

 

 

 

Στα πλαίσια αυτά η ΕΕ ΦΠΚ Πρωτοπορία ανακοινώνει:

  • Αναστολή κάθε προγραμματισμένης δράσης για την παράταξη μας, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
  • Μετονομασία των κεντρικών της γραφείων σε: Γραφεία ΕΕ ΦΠΚ Πρωτοπορία – Γλαύκος Κληρίδης.
  • Διακριτική παρουσία ομάδας στελεχών της παράταξης μας, καθ’  όλη τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος που ανακοινώθηκε.
  • Τη διενέργεια πολιτικού μνημόσυνου, την Κυριακή 24/11/2013 στις 18:20, από τις ΤΕ της ΦΠΚ Πρωτοπορία, σε Κύπρο, Ελλάδα, ΗΒ, με στόχο την προβολή της ζωής και του έργου του, στην απουσία παραταξιακών μηνυμάτων. Ο Γλαύκος Κληρίδης, είναι πολύ μεγάλος για να ανήκει στη ΦΠΚ Πρωτοπορία και μόνο. Οι μνήμες και το έργο του αποτελούν κεφάλαιο για ολόκληρο, και όχι μόνο, τον Ελληνισμό της οικουμένης. Στις εκδηλώσεις θα καλεστούν να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, αλλά και τοπικοί παράγοντες και βουλευτές, στη περίπτωση της Ελλάδας.

Νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να απευθύνομαι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό της Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη μας στον Άνθρωπο, Πολιτικό, Πατέρα, Γλαύκο Κληρίδη:

Σε ευχαριστούμε γιατί μας έμαθες τι θα πει πολιτικό ήθος.
Σε ευχαριστούμε που μας δίδαξες τον πατριωτισμό του υγειούς Έλληνα.
Σε ευχαριστούμε γιατί μας έβαλες κοντά σου δείχνοντας μας το μεγαλείο αυτού που φτάνει στο άφταστο για ότι πιστεύει.
Σε ευχαριστούμε για τη μοναδική παρακαταθήκη που μας κληροδοτείς.
Σε ευχαριστούμε γιατί μαζί σου μάθαμε να ονειρευόμαστε περήφανοι Πρωτοπόροι.
Σε ευχαριστούμε πατέρα.

Αναπαύσου στο πλάι των ωραίων άλλων Ελλήνων ως γνήσιο τέκνο της πατρίδας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171