ΦΠΚ Πρωτοπορία: Στις κρυστάλλινες θέσεις μας, η Προοδευτική ΚΦ αντιπαραβάλει τη λάσπη και την ξύλινη γλώσσα


Αναφέρει στην  ανακοίνωσή της ΦΠΚ Πρωτοπορία:

«Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να τοποθετηθούμε δημόσια για να καταδικάσουμε για πολλοστή φορά την παραποίηση και την ενορχηστρωμένη προσπάθεια λασπολογίας και συκοφαντίας των θέσεων ή προτάσεων της παράταξης μας. Φαίνεται πως απέναντι στις κρυστάλλινες θέσεις μας και στον εξορθολογισμό που τις διακρίνει, κάποιοι επιλέγουν ξανά να αντιπαραβάλουν τη λάσπη και τη ξύλινη γλώσσα των μηδενικών αντιπροτάσεων και επιχειρημάτων.

Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, ούσα παράταξη κοινωνικά ευαίσθητη που αντιλαμβάνεται τα σημεία των καιρών, προτείνει στην πολυσέλιδη γραπτή θέση της για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, ποικιλία σύγχρονων και αποτελεσματικών μέτρων, όπως αυτά εμφανίζονται να λειτουργούν στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο. Σε ένα από τα μέτρα αυτά η ΦΠΚ Πρωτοπορία εισηγείται την εξέταση της αποποινικοποίησης της προσωπικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αφού η υφιστάμενη νομοθεσία οδηγεί εξαρτημένα άτομα που χρήζουν βοήθειας για απεξάρτηση, στην φυλακή, όπου και επιδεινώνεται το πρόβλημα τους. Ουδεμία αναφορά γίνεται σε αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ουσιών, όπως θέλησε η Προοδευτική ΚΦ να προβάλει, κάτι που θα σήμαινε βέβαια τη νομιμοποίηση τους.

Θα βρισκόταν κάποιος εκτός πραγματικότητας, αν πίστευε πως η εμπορία των ναρκωτικών πλήττεται αν οι χρήστες καταδικάζονται απλά. Τα αυγά του φιδιού δεν σταματούν να εκκολάπτονται και οι έμποροι συνεχίζουν να πλουτίζουν σκορπώντας το θάνατο. Παράλληλα η αντιμετώπιση των χρηστών ως άτομα που χρήζουν πραγματικής φροντίδας, με στόχο βέβαια την απομάκρυνση τους από τη μάστιγά, συμπεριλαμβανομένου ακόμα του τρόπου με τον οποίο η κοινωνική επανένταξη τους θα καθίσταται πιο ομαλή είναι βήμα προς την πραγματική αντιμετώπιση του ολέθρου του λευκού θανάτου.

Εντύπωση ακόμη προκαλεί το μένος που η Προοδευτική ΚΦ επιτίθεται παραποιώντας πέραν από την πρόταση μας και το ίδιο το ιστορικό έμβλημα της Πρωτοπορίας. Αν αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός και το ήθος της κατά τα άλλα μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς, εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν θα πάρουμε. Τα σύγχρονα προβλήματα απαιτούν σύγχρονες καινοτόμες και πρωτοπόρες μεθόδους επίλυσης και όχι ξεπερασμένες και ακραίες εκφράσεις συντήρησης και οπισθοδρόμησης. Αυτές εξάλλου τις δοκιμάσαμε. Η πολύχρονη πορεία της παράταξης μας, επιβάλλει τη συνέχιση της πραγματιστικής και σύγχρονης έκφρασης των θέσεων της. Και σε αυτό το δρόμο είμαστε υποχρεωμένη να συνεχίσουμε». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143