Φυλακτού: Η ΠΟΕΔ προέβη σε διαβήματα για αποτροπή διοργάνωσης στα κατεχόμενα συνεδρίου ETUCE


Σε όλα τα ενδεικνυόμενα διαβήματα προέβη η ΠΟΕΔ για να αποτρέψει τη διοργάνωση του συνεδρίου των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ETUCE) στα κατεχόμενα, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι τα διαβήματα στόχευαν αφενός να αποτρέψουν τη διοργάνωση, αφετέρου δε για να διεξαχθεί σε χώρο ελεγχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενέργειες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται.

«Κατηγορηματικά η ΠΟΕΔ δεν έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στο Συνέδριο, ωστόσο ο προβληματισμός για όσο το δυνατόν ορθότερη διαχείριση του ζητήματος είναι απαραίτητος και έντονος, σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για αποτροπή της διεξαγωγής του Συνεδρίου στα κατεχόμενα», προσθέτει.

Ταυτόχρονα, ως Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, αναφέρει ο κ. Φυλακτού, «οφείλω να απορρίψω κακοπροαίρετες αιχμές για το ήθος και τον πατριωτισμό της οργάνωσης και των μελών της, γιατί διαχρονικά θέταμε ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου, πράγμα που θα πράξουμε και σήμερα».

Προσθέτει ότι «οι χειρισμοί που έγιναν και γίνονται είναι πολύ λεπτοί, συνεπώς η δημοσιοποίηση του θέματος έπρεπε να αποφευχθεί». «Η εύηχη συνθηματολογία και η εκμετάλλευση ενός τόσο κρίσιμου θέματος από οποιουσδήποτε, για αλλότριους σκοπούς, δεν αφορά την ΠΟΕΔ» καταλήγει ο Πρόεδρός της.

Σε άλλη ανακοίνωση της ΠΟΕΔ «αναφορικά με τον ισχυρισμό του βουλευτή Γιώργου Βαρνάβα για αδράνεια της Οργάνωσης» η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι «αυτό είναι παντελώς ανυπόστατο».

Η ΠΟΕΔ «λαμβάνει όλα τα μέτρα για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο πολύ ευαίσθητο θέμα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










184