Φυλακτού προς δασκάλους: Παραμείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε την ηγεσία σας


Με αφορμή διάφορες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος  της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού με γραπτή δήλωσή του απευθύνει έκκληση στον εκπαιδευτικό κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να εμπιστευτεί την ηγεσία της Οργάνωσής του:

Αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Φυλακτού:  

«Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων με την κυπριακή οικονομία να υπεισέρχεται σε καταστάσεις πρωτόγνωρες και ανησυχητικά πρωτοφανείς, έχουν αναστατώσει ολόκληρη την κοινωνία. Μέσα σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα όπου επικρατεί η αβεβαιότητα και ο πανικός, διαχέονται διάφορες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι σε πολλούς τομείς.

Αυτό που με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως άλλωστε απαιτούν οι παρούσες κρίσιμες συνθήκες, μπορώ να δηλώσω είναι ότι η ΠΟΕΔ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και στο βαθμό που μπορεί και έχει επίσημη ενημέρωση, το πράττει. Είναι εξάλλου απαίτησή μας από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, να μας ενημερώνει για ο,τιδήποτε υπάρχει και σχετίζεται με τα θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αυτές άλλωστε είναι οι επίσημες δεσμεύσεις που έχουμε δια στόματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για επαναφορά του ενδεδειγμένου διαλόγου που δυστυχώς είχε καταπατηθεί και καταστρατηγηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Οπωσδήποτε πρώτιστο μέλημα όλων μας είναι να διασωθεί η οικονομία του τόπου μας, κάτι  που θα επιτευχθεί με θυσίες και συμβιβασμούς. Το μέλλον όμως των παιδιών μας δεν μπορεί να θυσιαστεί ή να κουτσουρευτεί. Η Δημόσια Εκπαίδευση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού και να παραμείνει σε ψηλά επίπεδα, γιατί αποτελεί αναμφισβήτητα φορέα οικονομικής, ηθικής και εθνικής ανάκαμψης που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Κάνω έκκληση προς τον εκπαιδευτικό κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να εμπιστευτεί την ηγεσία της Οργάνωσής μας η οποία επαγρυπνεί για όλα όσα τεκταίνονται. Όταν υπάρχει επίσημα κάτι που μπορούμε να ανακοινώσουμε θα το πράξουμε και συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία του εκπαιδευτικού κόσμου.  

Εκείνο που έχει τεράστια σημασία για την κοινωνία σήμερα είναι όλοι οι δάσκαλοι να στηρίξουν ηθικά τα παιδιά που έρχονται καθημερινά στα σχολεία με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε χαρά και στιγμές ανεμελιάς μέσα στα σχολεία. Αυτός ήταν πάντοτε ένας ρόλος που επιφορτίζονταν οι εκπαιδευτικοί και σήμερα επιβάλλεται και είμαστε πρόθυμοι να τον ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αψηφήσει την ευχή που έκανε σήμερα σε ένα σχολείο ένα παιδί της πρώτης τάξης: «Εύχομαι η μητέρα μου που εργάζεται στην τράπεζα να μη χάσει τη δουλειά της», είπε! Ο δάσκαλος και η δασκάλα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε το «αποκούμπι» της κοινωνίας! Έχουμε κοινωνικό ρόλο και θα τον διαδραματίσουμε στο μέγιστο βαθμό. Όλα τα άλλα είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε με συναίσθηση ευθύνης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










213