Φυλακτού: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού η ψήφιση της πρότασης για παγοποίηση των προαγωγών


«Η παιδεία και γενικότερα ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος εξυπηρετούν πολλούς  σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού».  Αυτό τονίζει στο Paideia- News.com ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο.  

Αναφέρει ο κ. Φυλακτού στην τοποθέτησή του.    

«Ουσιαστικά, πάλι, μέσα από την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με αποσπασματικές λύσεις και σπασμωδικές κινήσεις επιχειρείται, όχι τόσο η επίλυση των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο, αλλά ο αποπροσανατολισμός από τα εγκληματικά λάθη των πολιτικών και των τραπεζιτών.

Φαίνεται ότι η παιδεία και γενικότερα ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος εξυπηρετούν πολλούς σε αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Τα λειτουργικά προβλήματα που προκαλούνται στην εκπαίδευση μέσα από αυτό το νομοσχέδιο, είναι πολλά:

1. Ελλιπής στελέχωση σχολείων, δημοτικών, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων με διευθυντικά στελέχη.

2. Η ανατροπή του καταλόγου και της σειράς κατάταξης των υποψηφίων για προαγωγή όταν θα επαναρχίσει η διαδικασία των προαγωγών.

Επηρεάζεται οπωσδήποτε και η ρύθμιση που έγινε πρόσφατα για την αποφυγή απολύσεων των συμβασιούχων από την εκπαίδευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.             

Δυστυχώς, εάν δεν επαναλειτουργήσουν οι σωστές και ενδεδειγμένες διαδικασίες διαλόγου, οι οποίες είναι συνταγματικά θεσμοθετημένες, τα προβλήματα που θα δημιουργούνται θα είναι αλυσιδωτά».             




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










196