Γ. Γεωργίου: Το πείραμα με την παιδεία και την κρίση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι είχε διπλό στόχο


ΚΥΠΕ- Το πείραμα με την παιδεία και την κρίση που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι είχε διπλό στόχο, να απαξιωθεί το Δημόσιο Σχολείο και να γίνει η τελική πρόβα για άλλους οργανισμούς όπως η ΑΗΚ, η CYTA, το Φυσικό Αέριο, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου.

Στην ομιλία του στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, ο κ. Γεωργίου αφιέρωσε σημαντικό μέρος της στο θέμα της Παιδείας και είπε πως η κρίση του καλοκαιριού θα έπρεπε να αναδείξει έναν προβληματισμό, μακριά από τα συντεχνιακά, και αυτός ήταν για το ποια παιδεία και τι σχολεία έχουμε και παιδιά βγάζουμε από αυτά τα σχολεία. Ο απολογισμός, όπως είπε, δεν είναι καθόλου καλός καθώς οδεύουμε σε μια περίοδο παρακμής.
Ο κ. Γεωργίου είπε πως η κρίση στην παιδεία άφησε ένα μεγάλο ερώτημα στο κατά πόσον έχουμε Υπουργό Παιδείας ή λογιστή. Δεν άκουσα τον Υπουργό να μιλά για το όραμα για την Παιδεία, τον άκουσα συνεχώς να μας λέει για τα σχολεία φρούρια, ότι θα βάλει κάγκελα, για τα θυροτηλέφωνα», είπε και σημείωσε πως μέσα στις εξελίξεις με το «ξεπούλημα» του Συνεργατισμού, η Κυβέρνηση ανακάλυψε πράγματα και θαύματα, όπως στρεβλώσεις, δασκάλους με ψυχολογικά προβλήματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180