Γεώργιος Τακούσιης: Αριστούχος στο Τμ Μαθηματικών και Στατιστικής και 1ος παγκυπρίως στα Ν. Ελληνικά


Ο Γιώργος Τακούσιης από μικρός έδειχνε μια ξεχωριστή αγάπη για τα Μαθηματικά όπως και για τα άλλα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης. Αγαπούσε όμως και τα Νέα Ελληνικά!! Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι στα Νέα Ελληνικά  εξασφάλισε τον πιο ψηλό βαθμό 19,8  στις Παγκύπριες χωρίς αναγωγή.

Για  την οικογένεια και τους καθηγητές του  η πρωτιά αυτή   ίσως και να ήταν αναμενόμενη.

Ο Γιώργος υπηρετεί σήμερα τη στρατιωτική του θητεία. Κατάγεται από τη Δερύνεια και  είναι απόφοιτος του Λυκείου Παραλιμνίου με γενικό βαθμό απολυτηρίου 20!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Γιώργος Τακούσης μίλησε στο Paideia–Νews για την επιτυχία του αυτή. Σκοπός , είπε, δεν ήταν  η πρωτιά κατ’ ανάγκη. Βέβαια το αποτέλεσμα του έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση..

 «Προφανώς τα κατάφερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος, kαι με το παραπάνω θα έλεγα»  ήταν τα συγκινητικά λόγια του Γιώργου.

«Θα έλεγα πως δεν είναι η υπερβολική μελέτη και  το πολύωρο διάβασμα που εξασφαλίζουν την επιτυχία. Πολύ περισσότερο  είναι  η μεθοδικότητα και η συστηματικότητα καθ όλη την διάρκεια των σχολικών χρόνων όχι μόνο  της τελευταίας τάξης. Πρέπει να καλύπτονται τα κενά εξ αρχής. Έτσι προχωράς, προσεγγίζεις τα μαθήματα  με ολοκληρωμένες γνώσεις και σφαιρική  παιδεία».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα αποδεχτεί τη θέση  που εξασφάλισε απάντησε θετικά όμως στην πορεία ίσως να γίνουν κάποιες άλλες σκέψεις για εξωτερικό. «Τα Mαθηματικά ήταν η κλίση μου ανέκαθεν». 

Συμπαραστάτες όλα αυτά τα χρόνια  οι γονείς του Γιώργου που είναι εκπαιδευτικοί. Η μητέρα του Εύα είναι Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο πατέρας του Δημητράκης καθηγητής στην Τεχνική και Γεωργική Σχολή Αυγόρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










347