Για 4η συνεχή χρονιά το ΙΠΕ διοργανώνει εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας


Σημαντικές δράσεις και εκδηλώσεις περιλαμβάνει η «Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2016», που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), για τέταρτη συνεχή χρονιά, με στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την εξοικείωση του κοινού με την έρευνα, την καινοτομία και την επιστήμη.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος, είπε ότι ο θεσμός της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά το ευρύ κοινό κάθε ηλικίας με την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία καθώς και να αναδείξει την ερευνητική και καινοτομική δραστηριότητα των κυπριακών πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και καινοτόμων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το ΙΠΕ θεωρεί ότι κορύφωση της Εβδομάδας αποτελεί η επιτυχημένη εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, υπό τον τίτλο «Research ∞ Unlimited».
Η φετινή εκδήλωση έχει επετειακό χαρακτήρα, αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση της «Βραδιάς του Ερευνητή» το 2006, στην Κύπρο.
Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, ερευνητές από Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν το έργο τους  μέσα από μια μεγάλη διαδραστική έκθεση πειραμάτων και θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο.
Στόχος της Βραδιάς είναι το κοινό να απολαύσει μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και την έρευνα μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς από τις 17:00 μέχρι τις 00.00.
Οι εκδηλώσεις της  «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας» συνοπτικά:             
Δευτέρα & Πέμπτη 26 & 29 Σεπτεμβρίου 2016 10:00 - 13:00
Επισκέψεις Ερευνητών σε Σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 20:00
Κινηματογραφικές Βραδιές στη Λευκωσία και στη Λεμεσό - Παράλληλη Προβολή της ταινίας “Still Alice”
K Cineplex Έγκωμης, Λευκωσία
K Cineplex, Λεμεσός
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 19:30
Διάλεξη από το βιοφυσικό ακτινοβολιών στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Ελλάδα,
Δρα Δημήτρη Παναγόπουλο, με τίτλο: "Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία της ανθρώπινης τεχνολογίας. Επιπτώσεις στην Υγεία και στο Περιβάλλον"
Science Café, Λευκωσία
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 10:00 - 13:00
Επισκέψεις Σχολείων στο χώρο της Εκδήλωσης για τη «Βραδιά του Ερευνητή 2016» Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 17:00 - 24:00
«10 Χρόνια Βραδιά του Ερευνητή» -
“Research ∞ Unlimited”
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










166