Γιώργος Δημοσθένους: «Δεν είμαι απλά αισιόδοξος, είμαι βέβαιος»


Ξεκινάμε με χαμόγελο
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως η φράση ''ξεκινάμε με χαμόγελο'' δεν θα γίνει μόνο σλόγκαν, αλλά και πραγματικότητα.
Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, όλοι οι στόχοι, οι οποίοι είναι πολλοί και φιλόδοξοι, μπορούν να επιτευχθούν.
Ερωτηθείς για την εφαρμογή των νέων ωρολογιακών προγραμμάτων, ο κ. Δημοσθένους είπε πως είναι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος ότι αυτά βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Όλοι τα έχουν αποδεχθεί, συμπλήρωσε και ανέφερε παράλληλα πως υπάρχει ακόμα λίγη ανάγκη όπως οι εκπαιδευτικοί νιώσουν την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα ότι τα νέα ωρολόγια προγράμματα μπορούν να εφαρμοστούν.
''Ο θεσμός της εμπέδωσης θα είναι μια καινοτομία στο σύστημα μας και κυρίως για τη δημοτική εκπαίδευση πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη νέα χρονιά'', πρόσθεσε.

«Το μάθημα της αγγλικής γλώσσας»
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι εισάγεται το μάθημα της αγγλικής γλώσσας για τους μαθητές της Α΄ τάξης, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι οτιδήποτε έχει σχεδιαστεί, έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει.
''Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε εδώ για να αξιολογούμε την πορεία κάθε καινούργιου και καινοτόμου σχεδίου και στοιχείου. Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από την Α΄ τάξη θα γίνει με πολύ απλό τρόπο που θα τον αγαπήσουν τα παιδιά με μικρές ιστορίες, με τραγούδια και όχι ως μια κλασσική διαδικασία μάθησης, όπως είμαστε συνηθισμένοι σε άλλα μαθήματα ή στα φροντιστήρια'', σημείωσε.

40 εργοτάξια θα συνεχίσουν

Ερωτηθείς ποια εργοτάξια λειτουργούν ακόμα στα σχολεία, ο κ. Δημοσθένους διευκρίνισε πως τα εργοτάξια χωρίζονται σε τρεις τύπους, σε αυτά που αφορούν στην ολοκλήρωση ή αναπαλαίωση μεγάλων σχολικών μονάδων, τα πλείστα από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, σε αυτά στα οποία εκτελούνται έργα που δεν ολοκληρώθηκαν εντός των καλοκαιρινών διακοπών, για τα οποία, όπως είπε, έχει ζητήσει και έχει λάβει από το συντονιστή ασφάλειας και υγείας των εργολάβων και από τους υπεύθυνους μηχανικούς των έργων, γραπτές διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί να ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας και υγείας, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία, και σε αυτά που αφορούν σε μικρές εργασίες εντός των σχολικών μονάδων, οι πλείστες από τις οποίες έχουν παραδοθεί.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι γύρω στα 40 εργοτάξια θα συνεχίσουν γιατί δεν μπορούν όλα τα έργα να ολοκληρωθούν και να τελειώσουν μέσα σε δύο μήνες. ''Μιλούμε είτε για νέα σχολεία είτε για νέα σειρά αιθουσών μέσα στις σχολικές μονάδες, που είναι αδύνατο μέσα σε δύο μήνες να ολοκληρώνονται'', συμπλήρωσε.


Να έρχονται να φεύγουν χαμογελαστοί

Σε λιτή εκδήλωση κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αφού καλωσόρισε τα παιδιά στη νέα σχολική χρονιά, τους είπε πως περιμένει να έρχονται το πρωί και να φεύγουν το μεσημέρι χαμογελαστοί.
Απευθυνόμενος προς τους δασκάλους, ο Υπουργός είπε ότι από φέτος εφαρμόζονται τα νέα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, με μέθοδο επιστημονική.
Αφού επεσήμανε ότι θα γίνει «χωρίς άγχος» και χωρίς βιασύνη, είπε ότι ''αν δεν πετύχουμε στο 100% τους στόχους μας, δεν πειράζει, έχουμε χρόνο να τους πετύχουμε. Αυτούς όμως που θα πετύχουμε με δουλειά και κόπο πρέπει να τους πετύχουμε σωστά και καλά. Μόνο με την αγάπη σας και την επιστημονική σας κατάρτιση θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους''.

Καλωσόρισμα
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Ντίνα Αναστασιάδου, σε σύντομη ομιλία της, καλωσόρισε τους μαθητές και διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι και στη φετινή σχολική χρονιά θα αναλώσουν όλες τους τις δυνάμεις, όπως και κάθε χρονιά, για να πετύχουν αυτή τη φορά στη νέα πρόκληση, της σταδιακής εφαρμογής των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.
Η Β. Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Ελένη Βακανά διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά.
Εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, καλωσόρισε τον Υπουργό η μαθήτρια Ελένη Κολοκασίδου.
Ακολούθως, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο του σχολείου, συνομίλησε με τα παιδάκια, τους ευχήθηκε καλή χρονιά, και παρακολούθησε λίγο από το μάθημα που βρισκόταν σε εξέλιξη στην τάξη.
Χαμόγελο
Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι είδε μέσα στο σχολείο χαμογελαστούς ανθρώπους, δασκάλους, χαμογελαστά παιδιά.
''Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε για τη νέα χρονιά: Χαμόγελο στις τάξεις, χαμόγελο στα διαλλείματα, χαμόγελο στους δασκάλους και στα παιδιά και με αυτό τον τρόπο θα υλοποιήσουμε όλους τους στόχους, όλες τις νέες καινοτομίες, με τα νέα αναλυτικά προγράμματα και τα νέα ωρολόγια προγράμματα'', ανέφερε.

Βέβαιος
Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι δεν είναι απλά αισιόδοξος, είναι βέβαιος, γιατί, όπως ανέφερε, ''θα πετύχουμε χωρίς βιασύνες, νοικοκυρεμένα, μεθοδικά, με επιστημονική κατάρτιση και προσέγγιση, με τις πραγματικές, σωστές, παιδαγωγικές μεθόδους''.
Σε ερώτηση εάν έχουν εντοπιστεί οποιαδήποτε προβλήματα, ο κ. Δημοσθένους είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί για κάποιο πρόβλημα και πρόσθεσε πως ό,τι και αν προκύψει είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν. Απαντώντας σε ερώτηση για τα βιβλία, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν έχουν κανένα σοβαρό και ουσιαστικό πρόβλημα.
''Έχει έρθει η μέγιστη πλειοψηφία από την Ελλάδα. Κάποιες ελάχιστες παραλαβές που αναμένουμε στις επόμενες μέρες θα έρθουν να συμπληρώσουν το 100% των βιβλίων από την Ελλάδα. Όσον αφορά το υλικό που έχει ετοιμαστεί στην Κύπρο, και το πρόσθετο υλικό στα πλαίσια των νέων αναλυτικών προγραμμάτων, έχει ήδη αποσταλεί και νομίζω ότι με τα βιβλία δεν θα έχουμε κανένα πραγματικό πρόβλημα'', κατέληξε .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173