Γονεις Δημοτικής: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε επ΄ αόριστο κλείσιμο των ΠΟΣ


Η Παγκυπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ενημερώνει τα μελη της για την απεργία στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολείαμε με την ακολοθη επιστολή: 

"Αγαπητοί γονείς,

Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι αύριο 17/04/2018 τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία θα κλείσουν λόγω της εξαγγελίας των Παιδαγωγών για αποχή από τα καθήκοντα τους. Για ακόμα μια φορά θα χρησιμοποιηθούν και θα θυματοποιηθούν χιλιάδες μαθητές και γονείς.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει τα ακόλουθα:

* Έχει σταλεί σήμερα ανακοίνωση στους γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στα ΠΟΣ και τους ενημερώνει ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω της απεργίας των Παιδαγωγών και ότι θα πρέπει να παραλάβουν τα παιδιά τους στις 13:05.

* Να γίνει προσπάθεια να ενημερωθούν οι προμηθευτές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σίτιση των μαθητών ούτως ώστε να μην προχωρήσουν στις παραδόσεις των γευμάτων και να χρεωθούν άδικα οι γονείς.

* Σε περίπτωση που κάποιοι προμηθευτές έχουν προβεί στην αγορά των πρώτων υλών κτλ για την προμήθεια των γευμάτων και απαιτηθεί οποιαδήποτε χρηματική αμοιβή να ενημερωθεί πρώτα το γραφείο της Συνομοσπονδίας.

* Σε καμία περίπτωση οι Τοπικοί Σύνδεσμοι Γονέων να αναλάβουν την υποχρέωση επιτήρησης των μαθητών γιατί τίθενται σοβαρά θέματα ασφάλειας και προστασίας, την οποία ευθύνη δεν θα αναλάβουμε.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία θα ενημερώσει τους γονείς για οποιαδήποτε νέα δεδομένα προκύψουν και παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση της προς όλους τους γονείς για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και διαβεβαιώνει ότι θα ενεργεί πάντα προς όφελος των μαθητών και των γονιών της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

 Τελειώνοντας,

Η Συνομοσπονδία μας,  όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, θέλει να καταστήσει σαφές ότι είναι δικαίωμα οποιασδήποτε ομάδας να διεκδικεί τα όποια εργασιακά της ζητήματα και στην προκειμένη συμφωνούμε σε αρκετά από αυτά. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε επ΄ αόριστο κλείσιμο των ΠΟΣ. Είναι άδικο χιλιάδες μαθητές, γονείς αλλά και δεκάδες προμηθευτές να είναι καθημερινά σε αναμονή ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.  

Σήμερα έχουμε λάβει επίσημα πρόσκληση από το Γραφείο του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, την οποία χαιρετίζουμε, για να αρχίσει άμεσα διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της ΠΟΕΔ και της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης με αποκλειστικό θέμα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Η Συνομοσπονδία μας έχει αποδεχτεί την πρόσκληση και ξεκινά ο διάλογος από αύριο".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143