Γονείς Δημοτικής προς Μητσόπουλο: Ακυρώστε την απόφαση για τα κόμιστρα των μαθητών


Οι Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με επιστολή τους  ζητούν από τον υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο, ακύρωση της απόφασης για επιβολή κομίστρων 15 ευρώ μηνιαίως στους μαθητές για τις διακινήσεις τους με σχολικά λεωφορεία. Οι γονείς ζητούν  τη δωρεάν χρήση των σχολικών λεωφορείων: Αναφέρουν στην επιστολή τους: 

                                                                                       ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

 Υπουργό 
Συγκοινωνιών και Έργων

 κ. Τάσο Μητσόπουλο

Θέμα: Μεταφορά μαθητών με Σχολικά Λεωφορεία

Έντιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αρ.74445

ημ. 19.12.12, οι μαθητές των Σχολείων θα καταβάλλουν μηνιαίο κόμιστρο ύψους €15 για τις διακινήσεις τους με σχολικά λεωφορεία, εκτός συγκεκριμένων περιόδων.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονιών των μαθητών των δημοτικών σχολείων αφού επιβαρύνονται οικονομικά όλες οι οικογένειες και ιδιαίτερα οικογένειες της υπαίθρου λόγω της λειτουργίας περιφερειακών δημοτικών σχολείων ,σε μια εποχή που η οικονομική κρίση επηρέασε έντονα τον τόπο μας.

Ως εκ τούτου ,κρίνεται πως το Κράτος ,θα μπορούσε να εξεύρει τους τρόπους  εξοικονόμησης λεφτών από άλλους πόρους και να συνεχίσει την δωρεάν παραχώρηση της ευκαιρίας διακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Ενόψει των πιο πάνω ως Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της απόφασης αυτής και συνέχιση

 παροχής , δωρεάν χρήσης των σχολικών λεωφορείων από την ολότητα των μαθητών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση τυχόν απαιτηθεί».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186