Γονείς Δημοτικής: Χαιρετίζουμε τη μερική αρση των μέτρων από την ΠΟΕΔ


Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει τη ψεσινή μερική άρση των μέτρων της ΠΟΕΔ. Με τα όσα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Φίλιος Φυλακτού ανέφερε σχετικά με τον έλεγχο και διαμοιρασμό των βιβλίων, την κατανομή των μαθητών σε τμήματα και τη λειτουργία των σχολείων με βάση έστω και πρόχειρου ωρολόγιου προγράμματος, θεωρούμε ότι τουλάχιστον θα είναι ομαλότερη η έναρξη.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση σύσταση της διυπουργικής επιτροπής και τη συνεχή προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας με δεδομένο ότι τόσο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ κ. Φίλιος Φυλακτού επανειλημμένα τόνισαν χθες την πρόθεση για διάλογο και επίλυσης της κρίσης στο χώρο της Παιδείας καλούμε και τις δύο πλευρές όπως μέσα από εντατικό διάλογο να βρουν τη λύση προς όφελος των μαθητών.

Ως Οργανωμένοι Γονείς δηλώνουμε έτοιμοι, όταν και εφόσον κληθούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των Εκπαιδευτικών για εξορθολογισμό και βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να εκφράσουμε και τη δυσαρέσκειά μας σε μερίδα εκπαιδευτικών οι οποίοι μέσα από σχόλια ή αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν και θίγουν την αξιοπρέπεια και την εθελοντική προσφορά των μελών των οργανωμένων γονιών. Θα αρκεστούμε να τους παραπέμψουμε να διαβάσουν τις διαχρονικές μας θέσεις (Υπόμνημα – Δημόσιες Εκθέσεις) για όλα τα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας (ασφάλεια, κτηριακές εγκαταστάσεις, ειδική εκπαίδευση, αλλόγλωσσα κ.ά.)

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε όταν και εφόσον επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν σήμερα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










200