Γονείς: Η καταλληλότερη και πιο διαφανής λύση, η μοριοδότηση για εγγραφή μαθητών στις Τεχνικές


 Οι οργανωμένοι γονείς των μαθητών που φοιτούν στις Τεχνικές Σχολές, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη θετική τους στάση στην μοριοδότηση μαθητών για εγγραφή στην Αʹ τάξη των Τεχνικών Σχολών, που εξάγγειλε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και τη στήριξή τους στον Υπουργό Παιδείας. Θεωρούν δε, ότι είναι η καταλληλότερη και πιο διαφανής λύση στην συγκεκριμένη στιγμή για λύση του συγκεκριμένου προβλήματος που προέκυψε με την μεγάλη ζήτηση για φοίτηση στις Τεχνικές Σχολές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολης:  

"Ο κάθε μαθητής πρέπει να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μπορεί να φοιτά όπου θέλει, όμως δυστυχώς λόγω των περιορισμένων θέσεων που υπάρχουν στις Τεχνικές Σχολές, δεν μπορούν οι Τεχνικές Σχολές να δεχθούν όλους τους μαθητές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσουν σ’ αυτές. Βέβαια και με την άλλη τακτική που γίνονταν οι εγγραφές μέχρι σήμερα, δηλαδή το όποιος προλάβει πρώτος να κάνει εγγραφή πρόλαβε, πάλι κάποιοι μαθητές δε γίνονταν δεχτοί στις Τεχνικές Σχολές, άσε που η τακτική αυτή έμπαζε νερά από παντού και δεν ήταν και τόσο διαφανής.

Ως Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών προειδοποιούσαμε για την ζήτηση που αυξανόταν για φοίτηση στις Τεχνικές Σχολές τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Η λύση στο πρόβλημα είναι μία, να αυξηθούν οι θέσεις στις Τεχνικές Σχολές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μεσοπρόθεσμες λύσεις και με μακροπρόθεσμες λύσεις τις οποίες έχουμε επανειλημμένα θέσει τόσο δημόσια όσο και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Μακροπρόθεσμες λύσεις είναι η ανέγερση και άλλων Τεχνικών Σχολών . Μεσοπρόθεσμες λύσεις είναι, όπου υπάρχει η δυνατότητα να γίνει επέκταση των εργαστηρίων στις Τεχνικές Σχολές αυτές, ώστε να μπορούν να εγγράφονται όλοι οι μαθητές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Επίσης να εξεταστεί αν υφιστάμενα σχολικά κτίρια εκτός των Τεχνικών Σχολών, που κτίστηκαν για να δέχονται έναν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σημαντικά, μπορεί να συμπτυχτούν με άλλα κοντινά τους και αν μπορεί να μετατραπούν σε Τεχνικές Σχολές ώστε να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες ζήτησης που υπάρχου τα τελευταία χρόνια προς κλάδους των Τεχνικών Σχολών.

Ως Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών, ζητούμε από όλους να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους ώστε να πάμε γρήγορα στις λύσεις που προτείνουμε για επίλυση του προβλήματος, ώστε κάθε μαθητής που θέλει να φοιτήσει στις Τεχνικές Σχολές να μπορεί να βρίσκει θέση και να μην χρειάζεται η μοριοδότηση.

Οι Τεχνικές Σχολές και τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι παραδεχτό από όλους ότι δίνουν διέξοδο και ελπίδα στους νέους μας, για να έχουν όραμα να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας και να μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Η Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση προσφέρει επίσης στους μαθητές μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης για την ανάπτυξη των προσωπικών κλίσεων και δεξιοτήτων τους, χάρη στις διαφορετικές ειδικότητες που παρέχει και τις πολλές ώρες πρακτικών ασκήσεων που περιλαμβάνουν τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών της.

Αυτήν τη διαφορετική και καινοτόμα εκπαίδευση που έχουν οι μαθητές που φοιτούν στις Τεχνικές Σχολές, με το διαχωρισμό της σε Πρακτική και Θεωρητική κατεύθυνση και … σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών διοργανώνει για πρώτη φορά στα 68 χρόνια ύπαρξης των Τεχνικών Σχολών, Παγκύπρια εκδήλωση βράβευσης των μαθητών/ μαθητριών των Τεχνικών Σχολών που θα διακριθούν την σχολική χρονιά 2013 – 2014. Η εκδήλωση θα γίνει στις 04 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και ώρα 7:45 μ. μ. και τελεί κάτω από την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή που θα είναι και ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










594