Γονείς Μέσης: Για το καλό των παιδιών μας καλούμε τους Συνδέσμους της ΟΕΛΜΕΚ να άρουν τα μέτρα


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Παιδειας με την ΟΕΛΜΕΚ στην παρουσία του προέδρου της Συνομοσπονδίας και σημειώνει τα ακόλουθα:

 «Μετά από παράκληση και παραίνεση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Μαΐου 2015, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μεταξύ του Υπουργού Παιδείας, της ΟΕΛΜΕΚ και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των εξαγγελθέντων απεργιακών μέτρων διαφόρων Συνδέσμων Καθηγητών.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, αγωνιώντας για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ζήτησε από όλες τις πλευρές να δείξουν πνεύμα συναίνεσης και να προσέλθουν σε διάλογο.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία εκφράζει την ευαρέσκειά της για την άμεση ανταπόκριση τόσο του κου Υπουργού, όσο και της ΟΕΛΜΕΚ.

Σκοπός της συνάντησης η εξεύρεση συναινετικών λύσεων στα διάφορα προβλήματα που προτάσσουν Σύνδεσμοι Καθηγητών, ούτως ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω αναστάτωση των παιδιών σε μια δύσκολη γι’ αυτά περίοδο.

Στη συνάντηση, ο Υ.Π.Π. απέδειξε τη θέληση του για έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την ΟΕΛΜΕΚ για επίλυση των διαφορών που προτάσσει η Οργάνωση.

Ως εκ τούτου, αναμένουμε από τους διάφορους Συνδέσμους Καθηγητών να αποσύρουν τα όποια μέτρα έχουν εξαγγείλει, αν πραγματικά επιθυμούν το διάλογο. Απόσυρση των μέτρων θα επιτρέψει στο Υ.Π.Π. να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση.

Τους παρακαλούμε να σκεφτούν το καλό των παιδιών μας και να μην πραγματοποιήσουν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186