Γονείς Τεχνικής προς Κενεβέζο: Υλοποιήστε την απόφαση του Υπουργικού για επέκταση της Κομμωτικής


 Με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών να παρέμβει προς το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργικού ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2013 για επέκταση του Κλάδου Κομμωτικής στις Επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Αναφέρει στην επιστολή της η  η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών:

 «Ανοικτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κον Κυριάκο Κενεβέζο

Θέμα: Αναστολή της απόφασης για επέκταση του Κλάδου Κομμωτικής κατά τη νέα σχολική  χρονιά 2013 – 2014

Αξιότιμε κύριε,

Με μεγάλη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε μέσω της επιστολής της ΟΛΤΕΚ, που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την αναστολή της επέκτασης του Κλάδου Κομμωτικής γιατί, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να αποδεσμεύσει το σχετικό κονδύλι.

Παρ’ όλον ότι δεν είμαστε νομικοί, θεωρούμε τον πιο πάνω λόγο αστείο και φυσικά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την επέκταση του Κλάδου Κομμωτικής στις Επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου πάρθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2013 και θεωρούμε ότι μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ακυρώνεται μόνο με νέα ακυρωτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του κλάδου για τη νέα σχολική χρονιά, βαραίνει αποκλειστικά εσάς, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αφού θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να προχωρούσατε με νέα κατ΄ επείγον πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να πιέσετε το Υπουργείο Οικονομικών να υλοποιήσει την απόφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχαμε στις 08 Μαΐου 2013 στο γραφείο σας, στην παρουσία και των εκπροσώπων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μας είχατε διαβεβαιώσει ότι ο κλάδος θα λειτουργήσει κανονικά χωρίς προβλήματα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο Κλάδος Κομμωτικής λειτούργησε για πρώτη φορά, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Διεύθυνσης ΜΤΕΕ, τους γονείς των μαθητών των Τεχνικών Σχολών αλλά και άλλων φορέων που έχουν σχέση με την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ο Κλάδος λειτούργησε πειραματικά στην Β’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας πριν από οχτώ χρόνια με τεράστια επιτυχία. Το δε ενδιαφέρον για τον κλάδο, ήταν πολύ μεγάλο από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια παιδιά ταξίδευαν από Λάρνακα και Λεμεσό για να φοιτήσουν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Φέτος, στις εγγραφές Ιουνίου το ενδιαφέρον για τον κλάδο ήταν τεράστιο σε όλες τις πόλεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλοί γονείς έφταναν στις σχολές μια και δύο ώρες πριν την έναρξη των εγγραφών για να είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Εμείς οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων των Τεχνικών Σχολών καταλαβαίνουμε τις οικονομικές δυσκολίες που περνά ο τόπος μας και τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο μνημόνιο που υπογράψαμε με τους πιστωτές μας, αλλά κάτι μας λέει ότι ο λόγος αναστολής της επέκτασης του κλάδου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ!

Εμείς οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων των Τεχνικών Σχολών δεν πρόκειται να ανεχτούμε, η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, να αποτελεί τον φτωχό συγγενή του Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος, ούτε θα δεχθούμε οι όποιες περικοπές στην εκπαίδευση να γίνονται εις βάρος της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι σε μια εποχή που η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και εσείς προσωπικά φαίνεται να την αντιμετωπίζετε επιπόλαια και υποτιμητικά.

Η μη λειτουργία του Κλάδου Κομμωτικής για φέτος, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε πολλούς μαθητές και στις οικογένειες τους. Μπορείτε να δώσετε κάποια εξήγηση στα παιδιά που με τόσα όνειρα είχαν δηλώσει ενδιαφέρον και είχαν εγγραφεί στον κλάδο; Τι θα γίνει εάν τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εγγραφή σε άλλο κλάδο αφού αρκετοί κλάδοι που προσφέρονται στις Τεχνικές Σχολές έχουν ήδη συμπληρωθεί;

Ως οργανωμένοι γονείς των παιδιών που φοιτούν στις Τεχνικές Σχολές απαιτούμε όπως λάβετε το θέμα σοβαρά υπόψη και κινηθείτε άμεσα για την κανονική λειτουργία του Κλάδου Κομμωτικής κατά την νέα σχολική χρονιά όπως είχε προγραμματιστεί. Σε αντίθετη περίπτωση να είσαστε σίγουρος ότι η απάντηση μας θα είναι άμεση και δυναμική».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










138