Γονείς Τεχνικών: Θεαματική η άνοδος των μαθησιακών επιπέδων των αποφοίτων των Τεχνικών


Οι μαθητές και μαθήτριες των Τεχνικών Σχολών διαγωνίστηκαν σε 36 Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές και πρώτευσαν στις 10. Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών, το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τους εμπλεκόμενους στους διάφορους σχεδιασμούς που γίνονται για το εκπαιδευτικό σύστημα και άμεσα το Υ.Π.Π. Τόσο γιατί οι αριθμοί του αποτελέσματος μιλούν από μόνοι τους όσο και γιατί υπάρχει εύλογη στροφή προς τις Τεχνικές Σχολές λόγω των οικονομικοκοινωνικών δεδομένων του τόπου μας.

Όταν τα αποτελέσματα και οι αριθμοί στέλνουν μηνύματα, τα λόγια περιττεύουν.

 Η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών,

κάτω από την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Κώστα Καδή, τίμησε για δεύτερη χρονιά τα παιδιά σε τελετή που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, βραβεύοντας τόσο τους μαθητές που πρώτευσαν  στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015 όσο και  τα παιδιά που αρίστευσαν.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Φίλιππος Καμέρης ανάφερε μεταξύ άλλων:

«Τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων Εξετάσεων αποτελούν την αδιάψευστη μαρτυρία των μαθησιακών επιπέδων των τελειοφοίτων. Για τους μαθητές και μαθήτριες των Τεχνικών Σχολών τα φετινά αποτελέσματα δείχνουν καθαρά την κλιμακωτή πρόοδο που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια στα μαθησιακά επίπεδα των τελειοφοίτων μας.»

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν συμβολικά οι εκπρόσωποι των τριών κατεχόμενων Τεχνικών Σχολών, οι 10 μαθητές που πρώτευσαν σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές, οι 44 μαθητές/τριες που αρίστευσαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και οι 26 μαθητές/τριες που πρώτευσαν σε ήθος και επίδοση στα Σχολεία τους.

Στο χαιρετισμό  του ο υπουργός Παιδείας δρ. Κώστας Καδής,  αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για την αναβάθμιση των ωρολογίων προγραμμάτων και τον εκσυγχρονισμό των κλάδων και ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα.

 Ο Διευθυντής Μ.Τ.Ε.Ε., Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης στο δικό του χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη συνεχή βελτίωση των μαθησιακών επιπέδων και στις προοπτικές που διανοίγονται για την Τεχνική Εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση που διεξήχθη σε πολύ συγκινητικό κλίμα, προβλήθηκαν φωτογραφίες και έργα μαθητών από τα εργαστηριακά και Τεχνολογικά μαθήματα, καθώς επίσης και από σχολικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς κ.ά.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και τα τραγούδια μαθητών του μουσικού Λυκείου του Παγκύπριου Γυμνασίου, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της Συνομοσπονδίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










984