Γραφίστες ΟΛΤΕΚ: Το ΥΠΠ έριξε το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στον Καιάδα


«Το Υπουργείο Παιδείας, υποχωρώντας κατά κράτος στις παράλογες απόψεις και απαιτήσεις της ΟΕΛΜΕΚ, έριξε το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στον Καιάδα». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Συνδέσμου Εκπαιδευτών Γραφικών Τεχνών της  ΟΛΤΕΚ:

«Πως είναιδυνατόναπό τη στιγμή που το Υπουργείο μειώνει ώρες από τόσες ειδικότητες και «εξαφανίζει»μαθήματα, να δέχεται την παράλογη εισήγηση ενός συνδέσμου (της ΟΕΛΜΕΚ) ο οποίος όχι μόνο έχει επανεντάξει όλα τα μαθήματά του αλλά έχει εισηγηθεί και την εισαγωγή ενός νέου μαθήματος με επιπρόσθετες 8 ώρες για τη συγκεκριμένη ειδικότητα!

 

Τα συμφέροντα και οι πολιτικές πεποιθήσεις κάποιων έχουν πλέον ισοπεδώσει και εξευτελίσει την παιδεία μας.

Στον Kαιάδα και οι Γραφίστες! Σήμερα 27 Απρίλιου είναι η παγκόσμια μέρα Γραφιστικής, τι πιο ωραία μέρα να γιορτάσουμε την κατάργηση του μαθήματος μας;

Ως τώρα Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΕΕΥ ανέθεταν παράνομα σε καθηγητές Τέχνης μεγάλο μέρος του διδακτικού χρόνου των Γραφικών Τεχνών στα Ενιαία Λύκεια. Στο «Ωρολόγιο Πρόγραμμα», το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, το μάθημα« Γραφικές Τέχνες» εξαφανίζεται στα Λύκεια. Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Γραφικών Τεχνών αντέδρασε αμέσως. Διαβιβάσαμε τις απόψεις μας με επιστολή μας προς τον Υπουργό Παιδείας, μέσω της ΟΛΤΕΚ.

Το Υπουργείο Παιδείας, υποχωρώντας κατά κράτος στις παράλογες απόψεις και απαιτήσεις της ΟΕΛΜΕΚ, έριξε το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στον Καιάδα. Ο Υπουργός Παιδείας, σε επανειλημμένες δηλώσεις του, επιβεβαιώνει τους πάντες ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να μείνει άνεργος. Για τους Γραφίστες τα “μαυράκια” της ΟΛΤΕΚ, που θα μείνουν για πάντα άνεργοι, ουδείς λόγος. Αυτή είναι η Απάνθρωπη διάσταση της κατά τα άλλα Ανθρωπιστικής Παιδείας.

Το Υπουργείο μας ζητά να μιλήσουμε ‘πολιτισμένα’ να συζητήσουμε με διάλογο και να μην προβούμε σε διαμαρτυρίες και ακραίες αντιδράσεις. Και όταν τα κάναμε αυτά ποιος μας άκουσε;

Και ούτε λόγος για τα θέλω των μαθητών!! Το μάθημα των Γραφικών Τεχνών τα τελευταία χρόνια ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα στο Λύκειο. ΤΕΠΑΚ και άλλα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει ο κλάδος της Γραφιστικής, επηρεάζονται άμεσα με αυτές τις αλλαγές, καθότι πλέον οι μαθητές δεν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μάθημα και να το επιλέξουν για περαιτέρω σπουδές.

Καλούμε και άλλους συνδέσμους να μην υποκύψουν σε όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν γύρω μας και να μην δεχτούν τις παράλογες εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ.

Θα χαρούμε να έχουμε κρίσεις και απόψεις και από μέλη των «Κινήσεων» που υπερψήφισαν ή καταψήφισαν το νέο Σχέδιο Καιάδα, αλλά και από άλλα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

Τις αγορεύειν βούλεται!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










193