Γυμνάσιο-Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ: Μια ξεχωριστή παρουσία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ*

Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Παγκύπρια Βραβεία καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις κοσμούν την πορεία του Γυμνασίου-Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι εξατάξιο σχολείο, εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως Γυμνάσιο και Λύκειο του ιδίου τύπου με τα δημόσια σχολεία. Άρχισε τη λειτουργία του το Σεπτέμβρη του 2003, και έκτοτε πρωτοπορεί στη σύγχρονη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με σύγχρονη παιδαγωγική φιλοσοφία, με εξατομικευμένη προσέγγιση, με μικρά τμήματα (μέγιστος αριθμός 15 μαθητές ανά τμήμα), με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, με εφαρμογή υγιών διδακτικών διαδικασιών μάθησης, με συνεχή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του, με την αποτελεσματικότητα και την πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση του, έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου της Κύπρου και έχει αγκαλιαστεί  από την κοινωνία γύρω του.

   Γιατί στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Πιστεύουμε ότι το ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι η ιδανική επιλογή για τη μέση εκπαίδευση των παιδιών αφού κάθε γονιός στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα βρει το σχολείο που θα καλύψει τις ανάγκες του και τις ανάγκες των παιδιών του.

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους οι γονείς επιλέγουν το ΟΛΥΜΠΙΟΝ.  Ως κυριότερους μπορούμε να αναφέρουμε τους πιο κάτω:

  • Μικρός αριθμός παιδιών σε κάθε τάξη (μέγιστος 15) ούτως ώστε να μπορούν οι καθηγητές να υλοποιούν καλύτερα το μάθημά τους και να είναι πιο κοντά στα παιδιά.
  • Οι απόφοιτοι του ΟΛΥΜΠΙΟΝ διακρίνονται στις παγκύπριες εξετάσεις και πετυχαίνουν ψηλές θέσεις στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.  Επίσης γίνονται δεκτοί για φοίτηση σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αγγλίας και άλλων χωρών του εξωτερικού γενικότερα με έξι χρόνια φοίτησης αντί επτά που απαιτούνται από τα αγγλόφωνα σχολεία.
  • Προετοιμασία για εξασφάλιση των διεθνώς αναγνωρισμένων προσόντων IELTS, I.G.C.S.E., L.C.C.I., E.C.D.L. και DELF.
  • Σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι όπως χρήση οπτικοακουστικών μέσων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
  • Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του σχολείου αφού στόχος του δεν είναι μόνο ο γνωσιολογικός τομέας αλλά και η παροχή παιδείας.
  • Οι καθηγητές  του ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεχωρίζουν για τα ακαδημαϊκά τους προσόντα αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον τους προς τα παιδιά. Στηρίζουν τα παιδιά με όρεξη σε ό,τι χρειάζονται και έτσι αναπτύσσονται μεταξύ τους σχέσεις αγάπης και αλληλοσεβασμού.
  • Οι μαθητές του ΟΛΥΜΠΙΟΝ με την προσωπική καθοδήγηση των καθηγητών και διευθυντών τους κατακτούν την πολύπλευρη διάσταση της γνώσης που κεντρίζει το μυαλό και τη φαντασία μέσα από τα βιβλία/μαθήματα όσο και μέσα από την τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον αθλητισμό.
  • Έντονο είναι και το ενδιαφέρον για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με επιτυχείς συμμετοχές στο Comenius, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Οικολογικά Σχολεία της CYMEPA, στο E-twinning καθώς επίσης και στο Duke of Edinburgh Award (D.O.E.).

Διακρίσεις/βραβεία του σχολείου

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ δεν περιορίζεται μόνο σε ενδοσχολικές δραστηριότητες, αλλά συμμετέχει και σε πάμπολλους διαγωνισμούς που διοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και από άλλους φορείς. Οι μαθητές του ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχουν πετύχει πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται. Νιώθουμε υπερηφάνεια και ηθική δικαίωση για τις διακρίσεις και τα βραβεία που κοσμούν την πορεία μας.

Θα αναφερθώ σε ένα δείγμα από τις διακρίσεις / βραβεία που έχουμε πετύχει:

  • 1ο Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για την προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας.
  • Παγκόσμια Διάκριση σε διαγωνισμό ποίησης στα Γαλλικά.
  • Βραβείο στο Διαγωνισμό Μετάφρασης «Juvenes Translatores» που διεξήχθη σε 27 χώρες της Ε. Ε. και στον οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 3000 μαθητές. Δικός μας μαθητής απέσπασε το βραβείο καλύτερης μετάφρασης και εκπροσώπησε την Κύπρο σε σχετικό συνέδριο στις Βρυξέλες.
  • Χρυσά βραβεία στις Ολυμπιάδες Λογιστικής.
  • 1ο και 2ο Βραβείο στους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου.
  • Χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.
  • Βραβεία σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση.
  • Πρώτες θέσεις σε Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες Παραδοσιακού Χορού και Hip Hop.
  • 1η θέση παγκύπρια στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής της TOYOTA.
  • 1ο Παγκύπριο Βραβείο σε Διαγωνισμό Αφίσας με θέμα «Γνώρισε το Κοινοβούλιο».
  • Διακρίσεις στους Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Euro Quiz και Environmental Quiz και αντιπροσώπευση της Κύπρου στη Σύνοδο της Ευρωβουλής των Νέων.
  • Χρυσά και Χάλκινα μετάλλια στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Kangourou στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στα Μαθηματικά και στα Αγγλικά.
  • Πρώτα Βραβεία σε Παγκύπριους Μαθητικούς Μουσικούς Αγώνες.
  • 1ο Βραβείο Παγκύπρια στο διαγωνισμό συγγραφής ερευνητικής εργασίας για την επιστήμη της Μετεωρολογίας.
  • Βραβεία σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς Έκθεσης Ιδεών.
  • Πάμπολλες πετυχημένες συμμετοχές σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Κοινωνική προσφορά

Στο επίπεδο ενδιαφέροντος για τα κοινά, το ΟΛΥΜΠΙΟΝ έχει να επιδείξει μεγάλη προσφορά.  Οι μαθητές μας πρόθυμα πραγματοποιούν εράνους, είναι τακτικοί αιμοδότες, προσφέρουν χορηγίες σε ευαγή ιδρύματα όπως το «Κάνε μια ευχή», «Sophia Foundation», «Στήριγμα Ζωής», «ΠΑΣΥΚΑΦ», «Αλκυονίδες», «Ραδιομαραθώνιος» και κλπ.

Επίσης, πολλοί μαθητές μας είναι ενεργοί εθελοντές σε οργανισμούς όπως ο «Ερυθρός Σταυρός» και το «Second Life».

Το μυστικό της επιτυχίας  

Η πετυχημένη πορεία μας δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό μας όραμα, τη συστηματική δουλειά, την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια του επιδεικνύουμε στην ανθρώπινη προσέγγιση των διαφόρων θεμάτων, την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

Το έργο μας δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα, γι’ αυτό και δίνουμε σ’ αυτό όλες μας τις δυνάμεις. Καλλιεργούμε με επιμονή, υπομονή και μέθοδο τις ψυχές των παιδιών, ρίχνοντας μέσα τους τον σπόρο της γνώσης και της αρετής. Είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά, τ’ ακούμε, τα συμβουλεύουμε, τα ενθαρρύνουμε να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους, τους εμφυτεύουμε δημοκρατικές αρχές, τους διδάσκουμε το σεβασμό προς το συνάνθρωπο, την αξία της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του αλτρουισμού. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά δημιουργούν προσωπικότητες με αρχές και αξίες.

Μήνυμα στους γονείς

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι το ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα συνεχίσει να είναι ένα σύγχρονο και πετυχημένο σχολείο, καταξιωμένο στις συνειδήσεις των μαθητών του, των γονιών και της κοινωνίας.  Παραμένουμε πιστοί στις θεμελιώδεις εκπαιδευτικές μας αξίες, έχοντας όμως το σθένος να προβαίνουμε σε καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή στην οποία ζούμε.

*Γενική Διευθύντρια ΟΛΥΜΠΙΟΝ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










352