Η αγορά εργασίας για νέους στην Κύπρο, στρατηγικός στόχος της Laureate – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου


«Η Κύπρος και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είχαν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και τον πρόεδρο της Laureate,Ντάγκλας Μπέκερ».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και προσθέτει:

«Στρατηγικός στόχος της Laureate – στης οποίας το δίκτυο ανήκει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου – είναι η σύνδεση ενός ισχυρού πανεπιστημιακού πτυχίου με την αγορά εργασίας. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος του συνεδρίου ευρωπαίων ηγετών που οργάνωσε η Laureate, πριν από λίγο καιρό στην Ισπανία και στο οποίο συμμετείχαν τόσο ο πρόεδρος του οργανισμού Ντάγκλας Μπέκερ όσο και ο επίτιμος πρόεδρος της Laureate Μπιλ Κλίντον.

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως μέλος του μεγαλύτερου οργανισμού πανεπιστημίων στον κόσμο, της Laureate, έχει πάντα στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής του πολιτικής καινοτόμα εκπαιδευτικά συστήματα και προγράμματα, τέτοια ακριβώς, που να ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, ευρωπαϊκές έρευνες που δείχνουν ότι ένα ποσοστό νέων πάνω από 12%  εργοδοτείται σε επίλεκτες θέσεις και ο μισθός τους είναι κατά 40% ψηλότερος από αυτούς που δεν διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση και τον εξειδικευμένο προσανατολισμό. Σήμερα, οι νέοι αναζητούν την επαγγελματική τους αποκατάσταση με διάφορους τρόπους καθώς το ζήτημα της απασχόλησης είναι αναμφίβολα πολύπλοκο. Μολοταύτα, τα στοιχεία δυσκαμψίας που χαρακτηρίζουν την αγορά εργασίας αντιμετωπίζονται από τη Laureate και κατ’ επέκταση από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με γνώμονα τις ανάγκες της παραγωγής και της πραγματικής Οικονομίας.

Πέρα από το γνωσιοκεντρικό προσανατολισμό της εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο γνωρίζοντας την υπό εξέλιξη ανασύνθεση των εργασιακών χώρων παρέχει σφαιρική εκπαίδευση και συστηματική εξειδίκευση αντιμετωπίζοντας έτσι δραστικά τις απαιτήσεις και τις ευκαιρίες της νέας Οικονομίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165