Η Βουλή λέγει «ναι» στην πρόταση Τορναρίτη γι' αντικαταστάσεις μέσω υπολογιστή


Ο πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας της Βουλής Νίκος Τορναρίτης κατέθεσε σήμερα πρόταση εκσυγχρονισμού της διαδικασίας των αντικαταστάσεων στα σχολεία. Την πρόταση ετοίμασε ο κ. Αντώνης Τινής, μέλος της Κίνησης των δασκάλων «ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία. Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά ένα νέο, πιο διαφανή τρόπο επιλογής των υποψήφιων αντικαταστατών. 

Πρέπει να σημειωθεί όλοι οι παρευρισκόμενοι στην Επιτροπή παραδέχθηκαν ότι γίνονταν δέκτες καταγγελιών εναντιον της ΕΕΥ, αλλά καμιά από αυτές δεν τεκμηριώθηκε. Κάποιοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι όταν έκαναν παράπονο στην ΕΕΥ ότι δόθηκε αντικατάσταση σε άτομο που είναι πιο ψηλά στον κατάλογο διοριστέων, τους απαντούσαν ότι τους τηλεφωνούσαν και δεν απαντούσαν. Αυτό, οι ενδιαφερόμενοι το απέρριπταν αλλά δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσουν τεκμήρια, ώστε να δικαιωθούν.
Το μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Παιδείας Γιώργος Μαυροκορδάτος εξέφρασε την ικανοποίηση του επειδή δεν αμφισβητείται το έργο της Επιτροπής. Ο κ. Μαυροκορδάτος ζήτησε λίγες μέρες για να απαντήσει, ώστε η πρόταση να συζητηθεί στην Ολομέλεια της ΕΕΥ. Ο κ. Τορναρίτης κάλεσε τον κ. Μαυροκορδάτο να ενημερώσει εντός 15 ημερών τη Βουλή, κατά πόσο η Επιτροπή αποδέχεται την πρόταση ή εάν εισηγείται τυχόν διαφοροποιήσεις.

Ο Γιώργος Λουκαίδης

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι επιβάλλεται να μελετηθούν τρόποι για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια στην πλήρωση των θέσεων των αντικαταστατών, ώστε να προστατευτούν τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και να ικανοποιείται παράλληλα το αίσθημα διακαίου ανάμεσα στους υποψηφίους εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται ότι στη συνεδρία, απορρίφθηκε πρόταση που κατέθεσε ο κ. Λουκαίδης για μελέτη του πρότασης με διάλογο μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Η Αθηνά Κυριακίδου
Η βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου τάχθηκε υπέρ της πρότασης κ. Τορναρίτη για χρήση λογισμικού στη διαδικασία αντικατάστασης Η κ. Κυριακίδου επισήμανε ότι με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, η αντικατάσταση των εκπαιδευτικών γίνεται με ένα τηλεφώνημα από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας προς τον υποψήφιο, Επίσης αναφέρθηκε σε παράπονα πολλών ενδιαφερομένων, που δηλώνουν ότι δεν έλαβαν οποιοδήποτε τηλεφώνημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










662