Η Cyta στηρίζει την Παιδεία. Δωρεάν το δίτομο έργο «Γρ. Αυξεντίου» στα σχολεία Mέσης


Η παράδοση των βιβλίων έγινε στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ Γιώργου Δημοσθένους από τον Πρόεδρο της Cyta κ Στάθη Κιττή, ο οποίος πρόσφερε στον Υπουργό, συμβολικά, ένα αντίτυπο του έργου. στην παρουσία του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Φώτη Σαββίδη, του μέλους του Συμβουλίου κ. Γιώργου Τσακιστού και της Διευθύντριας Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Ρίτας Καρατζιά.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τη Cyta για αυτή της την ενέργεια, αλλά και για όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις της στον τομέα της Παιδείας, αλλά και του Πολιτισμού. Απαντώντας, ο κ. Κιττής ανέφερε πως η Cyta, ως ένας Οργανισμός με ευθύνη απέναντι στην Παιδεία και τον Πολιτισμό και αναγνωρίζοντας τη σημασία της μελέτης της ιστορίας του τόπου μας, στηρίζει στα πλαίσια του δυνατού, τέτοιες προσπάθειες.

Στο βιβλίο περιγράφεται λεπτομερώς η πορεία του ιστορικού Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου προς την αθανασία. Σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα που τίμησε με την παρουσία του την τελετή, το έργο βασίστηκε στην ενδελεχή μελέτη μεγάλου αριθμού αρχείων, καθώς και σε προσωπικές συνεντεύξεις ατόμων που είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Γρηγόρη Αυξεντίου, με απώτερο στόχο την εμπεριστατωμένη και αμερόληπτη καταγραφή της ιστορίας του ήρωα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143