Η Cyta συστήνει την προσοχή στους πελάτες της «για καμπάνιες τρίτων»


Η Cyta δέχεται το τελευταίο διάστημα διευκρινιστικά ερωτήματα, αλλά και παράπονα που αναφέρονται σε καμπάνια τρίτων, όπου πλέον δια ζώσης, προτείνεται εναλλακτικός τρόπος διεκπεραίωσης κλήσεων, με την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού.

Η Cyta διευκρινίζει και ενημερώνει το κοινό ότι, δεν έχει συνάψει καμιά συμφωνία ή συνεργασία με οποιαδήποτε εταιρεία για παροχή τέτοιων υπηρεσιών. Μάλιστα, ενεργώντας κατά τρόπο που να καθίσταται πάντοτε άξια της εμπιστοσύνης του κοινού, σεβόμενη αρχές και αξίες, με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό προς τους πελάτες της, έγκαιρα και επίσημα ενημερώνει πάντοτε η ίδια το κοινό, για νέα προϊόντα ή συνεργασίες που την αφορούν.

Για τη διαφύλαξη της φήμης και του καλού ονόματός της, η Cyta θα ενεργήσει ενάντια οποιουδήποτε προσπαθήσει να αποκομίσει  επαγγελματικά οφέλη ή να ευνοήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία ή συμφέρον τρίτων, με τη χρήση του ονόματος και της φήμης της. Ως εκ τούτου, καλεί τους πελάτες της να φέρνουν σε γνώση της τέτοια περιστατικά.

Ως πάγια τακτική προστασίας των πελατών της, αλλά και του κοινού γενικότερα, η Cyta καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό, τι αφορά την εγκατάσταση προγραμμάτων, ώστε αυτά να προέρχονται μόνο από αξιόπιστες πηγές, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος απόσπασης στοιχείων που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156