Η Cyta θα βραβεύσει τους άριστους μαθητές Λυκείου και Τεχνικής στην Πληροφορική


H  Cyta ενημερώνει  ότι στο πλαίσιο στήριξης της κυπριακής παιδείας, θα βραβεύσει με το «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική» άριστους τελειόφοιτους Λυκείων και με το «Βραβείο Cyta στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές» άριστους τελειόφοιτους Τεχνικών Σχολών. Η ενέργεια αυτή αποτελεί θεσμό για τη Cyta, αφού απονέμει τα συγκεκριμένα βραβεία από το 2008 μέχρι και σήμερα.

Βραβείο Cyta στην Πληροφορική

Το βραβείο θα αποτελείται από δίπλωμα και δωροκάρτες  Cyta, συνολικής αξίας €200.

 Κριτήρια

Ως κριτήρια για την επιλογή των μαθητών που θα βραβευθούν έχουν τεθεί τα ακόλουθα:

 Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση

• Ο τελειόφοιτος της Θεωρητικής Κατεύθυνσης του κλάδου «Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών» να έχει επιλέξει την ειδικότητα «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες» ενώ ο τελειόφοιτος της Πρακτικής Κατεύθυνσης του κλάδου «Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών» να έχει επιλέξει την ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Δικτύων και Επικοινωνιών».

• Ο τελειόφοιτος να έχει εξασφαλίσει συνολικά για την τρέχουσα σχολική χρονιά την υψηλότερη βαθμολογία στα θέματα της ειδικότητας του.

Μαθητές Δημόσιων Λυκείων:

• Ο τελειόφοιτος να έχει επιλέξει το μάθημα της Πληροφορικής/Ηλεκτρονικών

Υπολογιστών, ως κατεύθυνση.

• Ο τελειόφοιτος να έχει εξασφαλίσει συνολικά κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά

(δυο τετράμηνα + βαθμός εξετάσεων) την ψηλότερη βαθμολογία του σχολείου στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε περίπτωση ισοψηφίας, θα βραβεύονται όλοι οι μαθητές που ισοψήφησαν.

Ιδιωτικά σχολεία/ Λύκεια:

O! άριστοι μαθητές των Ιδιωτικών Σχολείων Ιδίου Τύπου μόνο μπορούν να διεκδικήσουν το Βραβείο με την ίδια διαδικασία όπως και για τα Δημόσια Σχολεία.

• Ενημέρωση

Θα θέλαμε, το βραβείο αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους μαθητές μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές.

Παρακαλούμε θερμά όπως κοινοποιηθεί η πιο πάνω απόφαση της Cyta σε όλα τα εμπλεκόμενα Δημόσια Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, καθώς και στις ιδιωτικές Σχολές που ακολουθούν το Πρόγραμμα Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου για να ενημερώσουν ανάλογα τους αρμόδιους καθηγητές και όλους τους τελειόφοιτους για το «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική». 

Διαδικασία για απονομή βραβείων

Η διαδικασία για απονομή των πιο πάνω βραβείων έχει ως ακολούθως:

1. Οι διευθυντές/ντριες καλούνται όπως, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τελικών παγκύπριων εξετάσεων ενημερώσουν άμεσα τη Cyta, στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cyf για τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου τους που διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποστείλουν τα πιο κάτω στοιχεία:

• Ονοματεπώνυμο μαθητή

• Όνομα σχολείου

• Ταχυδρομική διεύθυνση οικίας

• Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας

• Ηλεκτρονική Διεύθυνση / e-mail

2. Η Cyta θα αποστείλει στα σχολεία «διπλώματα - επιστολές» για να δοθούν στους μαθητές στις τελετές αποφοίτησης κατά την ανακοίνωση του βραβείου ως «Βραβείο Cyta στην Πληροφορική».

3. Οι μαθητές, αφού τα παραλάβουν, θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στη Cyta τα στοιχεία τους (όνομα, σχολείο, τηλέφωνο και πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση emmesidiafimisi@cyta.com.cy για να ετοιμάσουμε και αποστείλουμε το βραβείο τους μέσω ταχυδρομείου (συστημένη αποστολή).

4. Οι μαθητές θα δικαιούνται το βραβείο τους μόνο αφού και το σχολείο τους μας έχει ενημερώσει για τα αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις που δεν έχουμε ενημέρωση από τα σχολεία για τους άριστους στην πληροφορική ή/και σε περιπτώσεις που οι μαθητές δεν μας στείλουν το σχετικό μήνυμα πριν τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 τα βραβεία δεν θα ισχύουν και ως εκ τούτου δεν θα τους αποστέλλονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta ετοιμάζει διαφημιστική εκστρατεία, στην οποία, σε πρώτη φάση θα παρακινεί τους μαθητές να επιλέξουν το μάθημα της πληροφορικής/ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε δεύτερη φάση θα συγχαίρει δημόσια τους βραβευθέντες.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










450