Η Ένωση Καθηγητών Σχολών Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Intercollege στηρίζει τους εκπαιδευτικούς


Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Καθηγητών Σχολών Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Intercolleg αναφέρει:

«Η Ένωση Καθηγητών Σχολών Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Intercollege εκφράζει τη αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντιά στη αντιδημοκρατική επίθεση που δέχεται η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παιδεία που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παιδείας στη χώρα μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών τόσο για δημοκρατικές και λειτουργικές μεταρρυθμίσεις με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών/τριών όσο και ενάντια στις πολιτικές της  κυβέρνησης για αποδόμηση των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ). Οι αποφάσεις εκ μέρους της κυβέρνησης για τους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών και για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής τους δράσης αποτελούν υποβάθμιση του ρόλου τους ως εκπαιδευτικών και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους ως εκπροσώπων των εργαζομένων.

Με την επίκληση του «εξορθολογισμού» επιχειρείται η αύξηση του χρόνου διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς αποτελεί πλήγμα για την παιδεία διότι σημαίνει μείωση πολύτιμου χρόνου στην δημιουργικότητα των παιδιών και ποιότητα της εκπαίδευσης. Θεωρούμε την απόπειρα απαξίωσης του έργο τους  και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης των γονιών, των μαθητών/τριών από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία σήμερα που είναι η ανάγκη για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με σκοπό τον εκδημοκρατισμό, την απαλλαγή από σκοταδιστικά και αναχρονιστικά πρότυπα, παρεμβάσεις και γραφειοκρατικές μεθόδους και αυταρχικές νοοτροπίες που συστήματος. Η απόπειρα  απονομιμοποίησης της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τις αναγκαίες αλλαγές στην Παιδεία και η αδίστακτη επίθεση κατά της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράση και ουσιαστικής συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων αποτελεί καταστροφικό πλήγμα για την Παιδεία, τον ελεύθερο συνδικαλισμό, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη κοινωνία γενικότερα.

Στηρίζουμε λοιπόν το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας και στεκόμαστε στο πλευρό τους  και δηλώνουμε δυναμικά παρόν στις κινητοποιήσεις».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










111