Το Paideia-News αποκαλύπτει την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ το περασμένο Σάββατο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία καλώντας τις για διάλογο μόλις επιστρέψει γαι το θεμα των αντικαταστατών.
«8 Νοεμβρίου 2014
Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα ΟΕΛΜΕΚ / ΠΟΕΔ / ΟΛΤΕΚ
Θέμα: Αντικαταστάτες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις θεσμικών οργάνων του κράτους, τα οποία υπέδειξαν ότι:
(α) Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί των διαφορετικών βαθμίδων θα πρέπει να τυγχάνουν παρόμοιας μεταχείρισης από το ΥΠΠ και
(β) Η όποια διευθέτηση προκύψει πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και να μην επιφέρει επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στο κράτος, ετοίμασε και παρέδωσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρότασή του, στις 7 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται για έγγραφο που καλύπτει τις πιο πάνω παραμέτρους και θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για συζήτηση και οριστική διευθέτηση του θέματος. Πρόθεσή μου ήταν να συζητηθεί η πρόταση του ΥΠΠ, μετά την παρουσίαση των προτάσεων για το διορισμό, αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, αυτό απετράπη λόγω της ανάγκης για μετάβασή μου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενόψει της εκεί παρουσίας του Έλληνα Πρωθυπουργού. Με δεδομένο ότι σήμερα αναχωρώ για υπηρεσιακή αποστολή στην Ιαπωνία και επιστρέφω την ερχόμενη Παρασκευή, σας καλώ στο γραφείο μου σε συνάντηση για συζήτηση του θέματος τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, στις 14.30.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση του ΥΠΠ και όποιες άλλες θέσεις επιθυμούν να καταθέσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, τις οποίες πρέπει να λάβουμε υπόψη προτού καταλήξουμε στις οριστικές μας αποφάσεις.
Ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση και παρουσία στη συνάντηση της 17ης Νοεμβρίου.
Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνω ότι, κατόπιν δικής σας επιθυμίας, οι ημερομηνίες για συζήτηση των προτάσεων του ΥΠΠ για τα διορισμό, αξιολόγηση και επιμόρφωση θα διαφοροποιηθούν.
Με εκτίμηση
Δρ.Κώστας Καδής
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού»