Η Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε 785 θέσεις προαγωγής


Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδέσμευσε την Παρασκευή 785 θέσεις προαγωγής στο δημόσιο τομέα. Αυτό δήλωσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης, σε δηλώσεις τους μετά τη συνεδρία, στην οποία παρευρέθηκε και έδωσε εξηγήσεις στους Βουλευτές, κεκλεισμένων των θυρών, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
«Η Επιτροπή Οικονομικών έχει αποφασίσει να αποδεχθεί το αίτημα της Κυβέρνησης και να αποδεσμεύσει όλες τις θέσεις που ζητά η εκτελεστική εξουσία για να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες προαγωγές», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος μετά τη συνεδρία της Επιτροπής.
Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών, πρόσθεσε, «έχουμε καταλήξει ότι το προτιμητέο στην προκειμένη περίπτωση θα είναι να προχωρήσουμε με τις συγκεκριμένες προαγωγές».
Είπε ακόμη ότι από πλευράς ΔΗΚΟ παραμένει η πρόταση νόμου για την αποπαγοποίηση όλων των προαγωγών στο Δημόσιο Τομέα και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ θα εξετάσει κάποια νομικά ζητήματα και κάποιες νομικές πτυχές που προκύπτουν και «ενδεχομένως να επανέλθουμε το Σεπτέμβριο».
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η σημερινή απόφαση αφορά 785 θέσεις, ενώ εξήγησε ότι από σήμερα μπορούν να ξεκινήσουν οι προαγωγές.
Σε άλλη διευκρινιστική ερώτηση, είπε ότι αν δεν ψηφιστεί η πρόταση νόμου θα πρέπει η Κυβέρνηση, όπου προκύπτουν νέες ανάγκες προαγωγών, να επανέλθει στη Βουλή.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης ανέφερε ότι «σε σχέση με το αίτημα της Κυβέρνησης για απογοπαγοποίηση 785 θέσεων από τις σχεδόν 5000 που είναι παγοποιημένες, θέσεις προαγωγής εμείς έχουμε συμφωνήσει σήμερα στην αποπαγοποίηση κρατώντας ταυτόχρονα και την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει με το ΔΗΚΟ για αποπαγοποίηση όλων των θέσεων».
Υπενθύμισε ότι «ως ΑΚΕΛ από την αρχή ήμασταν ενάντια στις ισοπεδωτικές προσεγγίσεις, πράγμα το οποίο μας δικαιώνει σήμερα, μέσα από τη συζήτηση που γίνεται για το ποιες αποπαγοποιούνται, πότε αποπαγοποιούνται και αν θα υπάρχει κόστος και πότε θα υπάρχει κόστος».
Σύμφωνα με τον κ. Λαμάρη, «είναι αναγκαία η αποπαγοποίηση για να λειτουργήσουν τμήματα από τα οποία απουσιάζουν διευθυντές, τμηματάρχες, στα σχολεία επίσης το ίδιο, γι αυτό θα επιστρέψουμε το Σεπτέμβρη βλέποντας και τη δική μας πρόταση νόμου, η οποία θα φύγει την ευθύνη από τη Βουλή, ακόμα και για εκείνες τις υπόνοιες για το ποιες αποδεσμεύονται και ποιες δεν αποδεσμεύονται και αν υπάρχουν σκοπιμότητες ή δεν υπάρχουν σκοπιμότητες».
Ανέφερε ακόμη ότι «θα δούμε αν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσουμε και το θέμα της μη αυτόματης προκήρυξης». Εξήγησε ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο όταν κενώνεται μια θέση εντός τεσσάρων μηνών ΕΔΥ και η ΕΕΥ είναι υποχρεωμένες να την προκηρύξουν και να την πληρώσουν.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

54