Η ΦΕΠΑΝ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο και πολιτικό Γλαύκο Κληρίδη


Η Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή της εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον άνθρωπο και πολιτικό Γλαύκο Κληρίδη. Αναφέρει:

«Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, η Κύπρος έγινε φτωχότερη αφού έχασε το θεμελιωτή της σύγχρονης ιστορίας της και έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, οι αρχές και οι αξίες που αφήνει πίσω του, τα οράματα και οι νουθεσίες του, αποτελούν για όλο τον Ελληνισμό αταλάντευτο φάρο τιμής.

Είναι η ώρα, που η παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το αδαμάντινο πολιτικό ήθος, η μοναδική πολιτική φιλοσοφία του, η αταλάντευτη του αγάπη προς την πατρίδα και το πάθος του για την ελευθερία θα πρέπει να μεταφερθεί σε ολόκληρη την οικουμένη. Με αυτό τον τρόπο οι πανανθρώπινες αξίες που ο ίδιος πρέσβευε πιστά, θα μείνουν για πάντα ζωντανές, κρατώντας κοντά μας, άσβεστη τη μνήμη του, που ως κύκνειο άσμα θα προσθέσει για τελευταία, αλλά παντοτινή φορά, σε ότι ο ίδιος υπηρέτησε.

Ήταν πρωτοστάτης σε όλους τους αγώνες του Ελληνισμού και παρών στη δυσκολότερη στιγμή του Κυπριακού λαού, το 1974. Μεγαλύτερο επίτευγμα του, όπως ανέφερε συχνά και ο ίδιος, η ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποτέ δεν προσπάθησε να ξεφύγει από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του αλλά, και ολόκληρου του πολιτικού του βίου και πάντοτε παραδεχόταν τα πολιτικά του λάθη.

Η ΦΕΠΑΝ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γλαύκου Κληρίδη και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό της Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της στον Άνθρωπο και Πολιτικό, Γλαύκο Κληρίδη.

Αναπαύσου στο πλάι των ωραίων άλλων Ελλήνων ως γνήσιο τέκνο της πατρίδας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128