Η ΦΕΠΑΝ συγχαίρει έξι ακαδημαϊκούς του Παν. Κύπρου για τιμητικές διακρίσεις τους


Η Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωσή της συγχαίρει τους έξι  ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει αντίστοιχες επιχορηγήσεις σε σύνολο οκτώ ερευνητικών χορηγιών ERC που εξασφάλισε η Κύπρος, στα πλαίσια του Προγράμματος «ΙΔΕΕΣ» του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Έρευνας για την περίοδο 2007-2013.

«Εξάλλου, οι ερευνητές αυτό έλαβαν και τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο και την αριστεία τους.   Συγκεκριμένα, τιμητική διάκριση έλαβαν ο Καθηγητής  Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Έλενα Ανδρέου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Μάριος Αβρααμίδης ο Επίκουρος Καθηγητής Αντώνης Κυρμίζης και τέλος  ο Λέκτοράς Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των προτάσεων από το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο Έρευνας είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και τα περιθώρια επιτυχίας είναι περιορισμένα.  Για αυτό άλλωστε, η εξασφάλιση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΙΔΕΕΣ» θεωρείται ιδιαίτερα τιμητική διάκριση σε όλη την Ευρώπη.

Η Φ.Ε.ΠΑΝ. θεωρεί ότι τέτοιες διακρίσεις και ερευνητικές χορηγίες από ακαδημαϊκούς  μας και γενικότερα το όλο επιστημονικό έργο που γίνεται στο Πανεπιστήμιο  Κύπρου, συμβάλλουν τόσο στην πρόσληψη νέων ερευνητών με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας όσο και στην περεταίρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και καθιέρωση του ως ένα αξιόλογο Πανεπιστήμιο διεθνώς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










104