Η ΦΕΤΕΠΑΚ καλεί τους φοιτητές να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στο συλλαλητήριο της 14ης Δεκεμβρίου


Η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωση της καλεί τους φοιτητές να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 14 Δεκεμβρίου κατά του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας:

«Οι εξελίξεις στον τόπο μας, είναι πέρα για πέρα τραγικές. Το μνημόνιο οδηγεί το λαό μας στην εξαθλίωση και τους φοιτητές στην απόγνωση. Μειώσεις μισθών, ανεργία, φτώχεια, πείνα, μετανάστευση, είναι μόνο μερικές από τις πραγματικότητες στην κυπριακή κοινωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αφού βλέπουν το οικογενειακό τους εισόδημα να μειώνεται και τα έξοδα να αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, τα οποία κερδήθηκαν με χρόνια αγώνων και θυσιών, δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και την Τρόικα, οι οποίοι κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη «σωτηρία» μας, για να επιβάλουν τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.

Ολομέτωπη επίθεση δέχεται και η παιδεία, η οποία είναι συνεχώς στο στόχαστρο των πολιτικών της λιτότητας, αφού θέλουν τη νέα γενιά αμόρφωτη και αγράμματη, για να μπορούν να την εκμεταλλεύονται. Τους τελευταίους μήνες, η παιδεία έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα, μέσα από περικοπές, μειώσεις, καταργήσεις τμημάτων κ.α.

Η ΦΕ.ΤΕ.ΠΑ.Κ λαμβάνοντας υπόψη:

1) τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς των δημοσίων πανεπιστημίων

2) την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους φοιτητές

3) τη μείωση του κονδυλιού για τη φοιτητική χορηγία και το πακέτο κρατικής φοιτητικής μέριμνας

4) τη μείωση του κονδυλιού για το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου

5) το ύψος των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

6) την αναστολή εισαγωγής φοιτητών σε τμήματα των δημοσίων πανεπιστημίων και την προσπάθεια συγχώνευσης σχολών

7) το ύψος των ενοικίων για τους φοιτητές

8) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι φοιτητές της Ελλάδας και την αδιαφορία του Υπουργού Παιδείας γι’ αυτά

9) το ύψος των αεροπορικών ναύλων

Καλεί τους φοιτητές να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στο παγκύπριο συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα λιτότητας, που διοργανώνουν στις 14 Δεκεμβρίου οι ΠΕΟ, ΔΕΟΚ,  ΠΟΑΣ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, ΕΚΥΣΥ, ΠΣΕΜ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «η μεγάλη αυτή κινητοποίηση θα πάρει το χαρακτήρα συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορείας η οποία θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Ενημερώνουμε επίσης ότι θα υπάρχουν λεοφωρεία που θα μεταφέρουν τους φοιτητές προς τη Λευκωσία από το ΤΕΠΑΚ».           




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126