Η ΦΠΚ Πρωτοπορία διοργανώνει την Κυριακή, πολιτικό μνημόσυνο για το Γλαύκο Κληρίδη


  Η ΦΠΚ Πρωτοπορία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και στο εξωτερικό, πολιτικό μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη. Αναφέρει στην ανακοίνωση της:   

"Στα πλαίσια των δράσεων που η παράταξη μας έχει εξαγγείλει, με αφορμή την απώλεια ενός αδιαμφισβήτητα ιστορικού ηγέτη, του Γλαύκου Κληρίδη, διοργανώνεται την Κυριακή 24/11, 9 μέρες από το θάνατο του και ώρα 18:20, ώρα αναγγελίας του χαμού του, πολιτικό μνημόσυνο με θέμα «Η Κύπρος αποτιμά μια μεγάλη κληρονομιά», στο κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι η ώρα, που η παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, το αδαμάντινο πολιτικό ήθος και η μοναδική πολιτική φιλοσοφία του, η αταλάντευτη του αγάπη προς την πατρίδα και το πάθος του για την ελευθερία θα πρέπει να μεταφερθεί σε ολόκληρη την οικουμένη. Με αυτό τον τρόπο οι πανανθρώπινες αξίες που ο ίδιος πρέσβευε πιστά, θα μείνουν για πάντα ζωντανές, κρατώντας κοντά μας, άσβεστη τη μνήμη του, που ως κύκνειο άσμα θα προσθέσει για τελευταία, αλλά παντοτινή φορά, σε ότι ο ίδιος υπηρέτησε.

Έχοντας αυτά υπόψη, και με δεδομένο πως μια τόσο μεγάλη παρακαταθήκη, δε μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια μιας παράταξης, παρά μόνο να επεκταθεί, όπως αρμόζει σε ένα καθολικά αποδεκτά ηγέτη, η ΦΠΚ Πρωτοπορία προβαίνει σε ταυτόχρονη διοργάνωση, σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ηνωμένο Βασίλειο, πολιτικού μνημοσύνου. Μέσα από την προβολή αφιερώματος, στην απουσία παραταξιακών μηνυμάτων, επιθυμούμε να φέρουμε το έργο του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη πιο κοντά σε όλους μας. Ο Γλαύκος Κληρίδης, είναι πολύ μεγάλος για να ανήκει στην παράταξη μας και μόνο. Οι μνήμες και το έργο του αποτελούν κεφάλαιο για ολόκληρο, και όχι μόνο, τον Ελληνισμό της οικουμένης. Ως εκ τούτου, στις εκδηλώσεις θα καλεστούν να παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, αλλά και τοπικοί παράγοντες και βουλευτές, στη περίπτωση της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168