Η ΦΠΚ Πρωτοπορία χαιρετίζει την απόφαση της Πρυτανείας Π.Κ. για αύξηση εισακτέων και για μετεγγραφές


Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου να αυξήσει τις θέσεις εισακτέων το νέο ακαδημαϊκό έτος, αλλά και να δεχτεί με μετεγγραφές, Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα εκφράζει την ελπίδα ότι παρόμοιες αποφάσεις θα λάβει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η ΦΠΚ Πρωτοπορία:   

«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες από τις αρνητικές συνέπειες, αλλά και το πλήγμα που έχουν επιφέρει οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες του τόπου μας στην φοιτητική κοινότητα προχώρησε στην ουσιαστική ενίσχυση, τόσο των νεοεισερχόμενων όσο και των υφιστάμενων φοιτητών.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με τον Υπουργό  Παιδείας και Πολιτισμού  ανακοίνωσαν χθες (11/4/2013) την αύξηση των θέσεων για τους υποψήφιους νεοεισερχόμενους  φοιτητές. Συγκεκριμένα, θα δοθούν ακόμα εκατό θέσεις στα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Πέραν τούτου, θα αυξηθούν κατά διακόσιες και οι θέσεις για μετέγραφες φοιτητών στο Πανεπιστημίου Κύπρου από αλλά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σκαριά  υλοποίησης είναι και η αύξηση, μεταγραφών και εισερχομένων  φοιτητών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές τις εξελίξεις αυτές εφόσον, παρά πολλοί συμφοιτητές μας στο εξωτερικό έχουν ήδη αναγκαστεί να τερματίσουν τις σπουδές τους λόγω της οικονομικής δυσκολίας τους. Πολλές είναι και οι οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές ή και ακόμη σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η αύξηση των θέσεων εισδοχής στα κρατικά πανεπιστήμια θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερη μερίδα φοιτητών να φοιτήσουν στον τόπο τους. Αυτό θα έχει ως επακόλουθο, τόσο την οικονομική διευκόλυνση των φοιτητών όσο και την  οικονομική στήριξη του τόπου μας.

Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, χαιρετίζει την απόφαση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κύπρου και ευελπιστεί ότι στις αποφάσεις αυτές  θα προχωρήσει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο τόπος  μας δηλώνουμε παρών δίπλα στο κάθε συμφοιτητή μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










142