Η Google προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε Κύπριους καθηγητές


Ομάδα επιστημόνων από το ερευνητικό εργαστήριο ICT-Enhanced Education (ICTEE) του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικών Υπολογιστών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε άμεση χρηματοδότηση από την Google για να προσφέρει περαιτέρω επαγγελματική εξειδίκευση στην προηγμένη τεχνολογία των υπολογιστών. Η χρηματοδότηση επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Google και που φέρει την ονομασία “CS4HS”. Πρόκειται για ένα ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης το οποίο προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο,την επιμόρφωσηστον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία “CS4HS” υποστηρίζει τα Πανεπιστήμια στις προσπάθειές τους να παρέχουν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, στους καθηγητές Πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρόταση που υπέβαλε η ερευνητική ομάδα του Ευρωπαϊκού ΠανεπιστημίουΚύπρου αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς σεμιναρίων Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών που θα εισάγει Κύπριους καθηγητές Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης στη διδασκαλία αρχών προγραμματισμού μέσω της χρήσης ρομποτικών πλατφόρμων. Τα σεμινάρια θα βασιστούν στη χρησιμοποίηση της ρομποτικής πλατφόρμας Lego NXT, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle. Παρά το γεγονός ότι «ήταν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική χρονιά για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα “CS4HS”» (όπως αναφέρει η Google), η πρόταση της κυπριακής ομάδας έγινε δεκτή για απ’ ευθείας χρηματοδότηση.

Η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου που υπέβαλε επιτυχώς την πρόταση στελεχώνεται από τους κ. Περικλή Cheng (επικεφαλής), Δρ. Γιώργο Χρήστου και τον Δρ. Κωνσταντίνο Κάτζη. Διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου ICTEE είναι η Δρ. Μαρία Μελετίου.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου 2014-2015. Για επιπρόσθετες πληροφορίες, καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια, επικοινωνήστε με τον κ. Περικλή Cheng (P.Cheng@euc.ac.cy).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141