Η πονηριά του Ανδρέα Ιωσήφ και η προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα


ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΠΟΛΥΒΙΟΥ*  

Η πονηριά ενός Τύλληρου δεν έχει όρια.  Και αν την συνδυάσεις με ψεύδη, γαρνιτούρα, παραπληροφόρηση, τότε καταλαβαίνει ο καθένας τι μπορεί να σχηματιστεί.

Ακριβώς, αυτούς τους συνδυασμούς προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος της ΔΗΚΙ Ανδρέας Ιωσήφ, νομίζοντας ότι με τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται θα με πλήξει, μια μέρα πριν τις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ.

Κατ’ αρχήν, Ανδρέα Ιωσήφ, όταν μετατρέπεσαι σε συνήγορο κάποιου και στην προκειμένη περίπτωση του Μάριου Κανικλίδη, να φροντίζεις να ενημερώνεσαι, για να ξέρεις τι θα πεις ώστε να μην εκτίθεσαι.

Για να ξέρεις και τηλεφώνησα στον κ. Κανικλίδη και τον παρακάλεσα να σταματήσει να διαδίδει ψεύδη περί χαμένης ψήφου (όχι για θητείες στο Κ.Δ.Σ.), αλλά αυτός συνέχισε το βιολί του.

Θεωρώ ανάξια σχολιασμού τα περί θητειών.  (Εσύ δεν έμεινες εκτός, γιατί ήθελες, άλλα, γιατί δεν εξέλεξε η ΔΗΚΙ εκπρόσωπο στην Πάφο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Ούτε οι θητείες με ενδιαφέρουν ούτε τα αξιώματα.  Αυτό, επειδή με γνωρίζεις, έπρεπε να το είχες καταλάβει.  Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των κεκτημένων του κλάδου και όχι οι θέσεις.  Γι’ αυτό και το ίδιο αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και εκτός του Κ.Δ.Σ.

Τώρα για τις πιέσεις πάλι εκτίθεσαι ενώπιον δεκάδων καθηγητών που πήραν τηλεφωνήματα από δημάρχους και βουλευτές του ΔΗΚΟ, όχι απλώς να ψηφίσουν, αλλά να είναι υποψήφιοι.  Έχω υποχρέωση στο Φ… και στον Κ… ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια υποψηφίας σας.  Με έβαλαν χωρίς να το ξέρω, ήταν τα λόγια άλλης υποψηφίας.

Όσο για την περίπτωση που αναφέρεις, ότι βάλαμε υποψήφιο δικό σας, ο ίδιος έδωσε τη συγκατάθεσή του σε στέλεχος της Νέας Κίνησης και μετά άλλαξε απόφαση.  Δικαίωμά του και γι’ αυτό τον αφαιρέσαμε από το ψηφοδέλτιο.  Δεν χρειάστηκε να στείλει, για παράδειγμα, δήλωση όπως έγινε με τη ΔΗΚΙ που πολλοί συνάδελφοι με επιστολές τους ζητούσαν να μην είναι υποψήφιοι, γιατί δεν ρωτήθηκαν.

Τώρα, αν είναι κίτρινη η γραφίδα μου, σου συστήνω να ανατρέξεις να μάθεις πρώτα τι σημαίνει κίτρινος τύπος και μετά να χρησιμοποιείς τον όρο.  Απαντώ σε ψευδολογίες, εκφράζω απόψεις κι’ αυτό δεν είναι κίτρινη γραφίδα, αλλά αποκατάσταση της αλήθειας.

Κίτρινους και χαμαιλέοντες ας αναζητήσεις κάπου αλλού Πρόεδρε της ΔΗΚΙ.

Δεν διασύρω κανένα.  Η δράση και συμπεριφορά κάποιων είναι που τους εκθέτει.  Εγώ απλώς παραθέτω τις ενέργειες και πράξεις τους.

Αν αυτοί θέλουν να διασύρονται και να εκτίθενται δεν μπορώ να τους εμποδίσω.

Για την κομματική σου προέλευση είναι δικαίωμά σου να ανήκεις σε όποιο κόμμα θέλεις. Το ίδιο και ο κάθε συνάδελφος.  Είναι άλλο πράγμα όμως να ανήκεις σ’ ένα κόμμα και άλλο να βρέχει στο ΔΗΚΟ και να κρατάς ομπρέλα στην ΟΕΛΜΕΚ και να επιστρατεύεις το κόμμα στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ.  Και εσείς, δυστυχώς, αυτό κάνετε.

 

Το ειρωνικό σου ύφος για το «εσύ τι είσαι» το κατάλαβα.  Να ειρωνεύεσαι τους όμοιούς σου.  Το να ανήκω σ’ ένα κόμμα είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα.  Γνωρίζω όμως να ξεχωρίζω τι σημαίνει συνδικαλισμός και τι κομματική εξάρτηση, πράγμα που δεν συμβαίνει με σένα.

Δυστυχώς, για σένα τα όσα γράφεις ένα πράγμα αποδεικνύουν.  Την κομματική σας κηδεμόνευση από τη μια και την ανεξαρτησία, υπερκομματικότητα της Νέας Κίνησης από την άλλη.  Εξάλλου, οι συνάδελφοι που μας εμπιστεύονται και ανήκουν σε όλους τους κομματικούς χώρους και κάποιοι βρίσκονται και στο ψηφοδέλτιό μας αποδεικνύουν αυτή την ανεξαρτησία.  Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Κριτική να κάνεις στο έργο μου Ανδρέα Ιωσήφ και όχι να επιδίδεσαι σε προσωπική επίθεση.  Αν προσέφερα ως Γεν. Γραμματέας ή ως Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ θα το κρίνουν σε λίγες ώρες οι συνάδελφοι και τότε θα ξαναμιλήσουμε.

Δικαίωμά σου να με θεωρείς, ως το χειρότερο Πρόεδρο που πέρασε από την ΟΕΛΜΕΚ.  Σε περιμένουμε να έλθεις εσύ, ο ικανός, ο δίκαιος να σώσει την κατάσταση.

Άλλοι είναι που εκθέτουν φιλίες με ψεύδη Ανδρέα Ιωσήφ και θα τα βρουν μπροστά τους μετά τις εκλογές, όταν θα ζητούν συνεργασίες.  Εμείς έχουμε καθαρές διαχρονικές θέσεις για τις οποίες αγωνιζόμαστε και δεν τις αλλάζουμε ανάλογα με το ποιος είναι στην εξουσία ή ποιος είναι ο Υπουργός Παιδείας, όπως κάνετε εσείς.

Θα μπορούσα να σου γράψω και πολλά άλλα. Θα μείνω μέχρι εδώ.  Ένα όμως θα πω σε σένα και τους υποτακτικούς σου.  Δεν θα σιωπήσω.

Θα συνεχίσω να γράφω, να σας γράφω και να σας αποκαλύπτω ενώπιον του εκπαιδευτικού κόσμου.  Όχι για προβολή.  Αυτή δεν την χρειάζομαι.  Γνώμονας και πυξίδα μου είναι το συμφέρον του κλάδου και του δημόσιου σχολείου και καλά κάνεις να το χωνέψεις όσο γίνεται πιο σύντομα.

*Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ

Πρόεδρος Νέας Κίνησης Καθηγητών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










152