Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητώνστο πλευρό των οικοδόμων


Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι βρίσκεται στο πλευρό των οικοδόμων και συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αγώνα τους. Η Προοδευτική  σημειώνει ότι η πρόσφατη απεργία των οικοδόμων, που διανύει την 3η εβδομάδα, αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός αυτό καθ’ εαυτό και μόνο από τη χρονική διάρκειά της, αφού είναι η μεγαλύτερη απεργία εργαζομένων των τελευταίων ετών. Και προθέτει:

«Ως εκ τούτου, δε θα μπορούσε ένας τέτοιος έντονος, πολύμορφος  και με ευδιάκριτες κοινωνικές αποδοχές αγώνας να είναι κλαδικής – συντεχνιακής αντίληψης και έκφρασης.

Κόντρα στις ετσιθελικές και μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι παίρνουν και τη μοίρα και τις ευθύνες στα χέρια τους, για να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, την ίδια την επιβίωσή τους.

Ο αγώνας των οικοδόμων είναι και δικός μας αγώνας.  Ένας αγώνας εμπνευσμένος από τις ιδέες που γεννάει καθημερινά η εργασία μας και οι αγώνες του εργατικού κινήματος.

Γι’ αυτό το λόγο, οι καθηγητές συμπαρατάσσονται με τους οικοδόμους και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα για να μην αφήσουμε να περάσει η τρομοκρατία των εργοδοτών, που θέλουν τους εργαζόμενους γονατισμένους και παραδομένους, μετατρέποντάς τους σε φτηνή εκμεταλλεύσιμη εργατική δύναμη.

Λογάριασαν λάθος.  Και αυτοί και όσοι, ποντιοπιλατικά, είτε τους στηρίζουν είτε τους κάνουν πλάτες.  Οι οικοδόμοι δεν είναι μόνοι τους.  Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, να υπερασπιστούμε αυτά που με αγώνες και θυσίες κερδήθηκαν».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


199