Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου παρουσίασε τα μεταπτυχιακά προγράμματα της


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας DNA. Με την ευκαιρία αυτή το Ινστιτούτο πραγματοποίησε και την καθιερωμένη μέρα ανοιχτή για το κοινό.

Στη διάσκεψη μίλησε ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ. Ο κύριος Φυλακτού αναφέρθηκε στον σκοπό και τη σημασία της Διεθνούς Ημέρας DNA και ανέφερε μερικά από τα πρόσφατα επιτεύγματα του Ινστιτούτου που αφορούν γενετικές παθήσεις.

Σήμερα επίσης το ΙΝΓΚ πραγματοποίησε και την καθιερωμένη μέρα ανοιχτή για το κοινό. Με αυτό τον τρόπο το Ινστιτούτο πρόσφερε την ευκαιρία στο κοινό και κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, να περιηγηθούν στους χώρους και στα εργαστήρια του Ινστιτούτου και να ενημερωθούν από τους επιστήμονες για το επιστημονικό και ιατρικό του έργο καθώς και την κοινωνική του προσφορά.  

Στο πλαίσιο ενημέρωσης η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου παρουσίασε τα μεταπτυχιακά προγράμματα της (MSc&PhD) στους τομείς της Μοριακής Ιατρικής (MSc & PhD Molecular Medicine), Ιατρικής Γενετικής (MSc & PhD Medical Genetics), Νευροεπιστήμες (MSc & PhD Neuroscience) και στην Βιοϊατρική Έρευνα (MScin Biomedical Research).

 Προσθήκη νέων καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών

 

Χτίζοντας επάνω στη συσσωρευμένη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών, η μεταπτυχιακή σχολή του Ινστιτούτου, Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, έχει προσθέσει τρία νέα προγράμματα σπουδών, προσφέροντας συνολικά επτά μεταπτυχιακά προγράμματα.

 

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους ακόλουθους Κλάδους: Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική, Νευροεπιστήμες και Βιοϊατρική Έρευνα. Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται ως εντατικά, με διάρκεια 12 μηνών. Εντός του διαστήματος αυτού, οι φοιτητές ενσωματώνονται αμέσως στις ερευνητικές ομάδες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής.

 

Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους ακόλουθους Κλάδους: Ιατρική Γενετική, Μοριακή Ιατρική και Νευροεπιστήμες. Οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα του τομέα του κάθε προγράμματος, όπως επίσης και μαθήματα επιλογής. Ο στόχος είναι να αποκτήσουν τη θεωρητική γνώση του προγράμματος που επέλεξαν πριν προχωρήσουν στο ερευνητικό τους πρόγραμμα. Η ερευνητική διατριβή των διδακτορικών φοιτητών εκπονείται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης είναι τέσσερα χρόνια, ενώ τα προγράμματα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.

 

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου δέχεται αιτήσεις για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα της για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο  22392840 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]www.cing.ac.cy/csmm
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


156