Η συμφωνία για μείωση των διδάκτρων. Υπό την αίρεση του Ανωτάτου


Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο παιδείας αναφέρει:

«Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους συναντήθηκε την Τρίτη, 23/11/2011, με τους Προέδρους των τριών Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που έλαβαν άδεια λειτουργίας το 2007, για τη συζήτηση του θέματος των διδάκτρων για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Υπουργού, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή προς τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια με την οποία τα ενημέρωνε για τις θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το πιο πάνω θέμα.

Το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση ήταν πολύ θετικό και όλοι οι παρευρισκόμενοι επέδειξαν διάθεση συνεργασίας. Μετά από διεξοδική συζήτηση όλων των πτυχών του θέματος, η συνάντηση κατέληξε στο εξής αποτέλεσμα:

  • Μέχρι το τέλος του φετινού ακαδημαϊκού έτους 2011-2012, κανένας φοιτητής των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων δε θα καταβάλει για τις σπουδές του περισσότερα δίδακτρα από τα εγκεκριμένα κατά το παρελθόν ακαδημαϊκό έτος.
  • Νοείται ότι σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο έχουν προσφύγει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, λάβει απόφαση σχετικά με τη νομοθεσία που διέπει τις αυξήσεις των διδάκτρων που να επιβεβαιώνει ή να διαφοροποιεί τα δεδομένα, αυτή θα γίνει σεβαστή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189