Η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, Λάρνακας κέρδισε το πρώτο βραβείο στο «Ιδεοδρόμιο»


Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και τη στήριξη του  Πανεπιστήμιου  UCLanCyprus, προώθησε το πρόγραμμα καινοτομίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικής ιδέας μέσα από την δημιουργική σκέψη και φαντασία των μαθητών/τριών. Ο παγκύπριος διαγωνισμός απευθυνόταν στον μαθητικό κόσμο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Λυκείων, και Τεχνικών Σχολών), τόσο δημοσίων όσον και ιδιωτικών σχολών.

Η σχολή , έλαβε μέρος με τις μαθήτριες ΧρύσωΣορόκκου, Μαργαρίτα Ζήκκου, Ολυμπία Χατζηστυλιανού του ΘΚΓ3 και την ΓαβριέλαΜάνεβα του ΕΓ1. Η κυρία Χριστίνα Πάτσαλου, εκπαιδεύτρια των Γραφικών Τεχνών, βοήθησε τα παιδιάμε την καθοδήγησή της να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν την ιδέα τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης, η κυρίεςΑννίτα Επαμεινώνδα και Καλλιρόη Αντωνίου, εκπαιδεύτριες Γραφικών Τεχνών ενώ το πρόγραμμα συντόνιζε η κυρία Γιόλη Γεωργίου, ΒΔΑ, υπεύθυνη του κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η Tεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου εκπροσωπήθηκε από την πιο πάνω ομάδα με το θέμα: «fijibeach».

Η ιδέα βασίστηκε στην δημιουργία μιας νέας επιχείρησης η οποία αφορά την περισυλλογή των φυκιών από τις παραλίες την Κύπρου και την εκμετάλλευσή τους ως πρώτη ύλη στην κατασκευή χρηστικών αντικειμένων για την παραλία. Η παρουσίαση ιδεών από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, και η τελετή βράβευσης έγινε στις 28 Απριλίου 2017, στο πανεπιστήμιο UCLANCyprus,όπου η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, Λάρνακας βραβεύθηκε για την παρουσίαση της καλύτερης καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1499